Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak romantické! Našla anonymního dárce spermatu, se kterým má dítě, a vzala si ho!

26. března 2016 | 06:00

Ještě se ani neznali, a už z nich byla rodina. Scott Anders se totiž rozhodl darovat sperma, aby tak splnil sen nějaké ženě, která v životě neměla tolik štěstí, aby mohla počít přirozenou cestou s mužem. Shodou šťastných náhod se dostalo až k Aminah Hart, které se narodila holčička. A ačkoliv je dárcovství anonymní, ti dva se spolu potkali.

Australanka Aminah Hart neměla v životě příliš štěstí. Vždycky chtěla rodinu a děti, ale okolnosti jí příliš nepřály. Porodila dva syny, Marlona a Louise, avšak oba dva poměrně brzy po svém narození zemřeli. Trpěli vzácnou genetickou vadou. Po této ráně osudu se Aminah rozhodla, že vyzkouší otěhotnět jinou než přirozenou cestou. A tak podstoupila umělé oplodnění. Konečně se v jejím životě objevil jasný záblesk lepších zítřků a otěhotněla. 

Scott s Leilou si skvěle rozumí.
Autor: facebook.com

Za devět měsíců, v roce 2012, se jí narodila krásná zdravá holčička Leila. Na mateřství bez partnera byla připravena, ale během té doby čím dál tím více přemýšlela nad tím, jak krásné by bylo mít kromě holčičky ještě také lásku svého života, která ji bude provázet životem.

Dobrá rada nad zlato

Když se Leila narodila, začala novopečené mamince promlouvat do duše její vlastní matka – "jestli by se tedy s dárcem nechtěla setkat". Na klinice totiž uvedl, že souhlasí s případným kontaktováním matky. A protože je to správná babička, která chce pro svou vnučku úplnou rodinu, dokázala na internetu najít fotografii muže, a to i s kontaktem. Trvalo to ale mnoho dlouhých měsíců, než se k tomu kroku odhodlala.

A přišla ta těžká chvilka, kdy musela Aminah dárce, Scotta Anderse, oslovit. Bála se, jaká bude reakce, zda ji neodmítne. Naštěstí neodmítl – i jeho hnala zvědavost, kdo nosí jeho geny. Jako by tomu osud chtěl, setkali se ve smutné výročí: na narozeniny jejího syna Louise. V ten den většinou přemýšlela nad ztrátou obou chlapců a nad tím krásným, ale krátkým časem, který spolu strávili.

Konečně je rodina dohromady.
Autor: facebook.com

Konečně happy end!

Když se ale Aminah se Scottem setkala, byla to láska na první pohled. Netrvalo dlouho, a protože je Scott muž činu, požádal svou partnerku o ruku. Aminah nemohla říct ne. Do roka a do dne měli krásnou svatbu v Austrálii – ve Victorii na skalním útesu nad mořem. Přesně tak, jak si žena vysnila ji mít. 

Ovšem po zasnoubení to tak růžové nebylo. Malá Leila tomu vůbec nerozuměla – proč by si najednou někdo měl vzít její maminku? Se Scottem ale vycházela dobře, a tak si i ona nakonec svatbu svých rodičů velmi užila. Aminah se nakonec rozhodla o svém příběhu napsat knihu, která se jmenuje Jak jsem potkala tvého otce. Jak jinak...