Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zpověď XXL čtenářky: I ženy s velikostí 54 mají sex

Jsem tlustá, ale žádoucí a divte se, muži mě chtějí.
23. dubna 2015 | 06:00

Lidé, kteří ji neznají, bývají často překvapení, když se dozvědí, že má bohatý a barvitý sexuální život. Neřeknou to nahlas, ale když vypráví o romantické schůzce na pláži nebo o tom, jak tančila jen v bikinách na festivalu kolem ohně, obklopena šesti sexy muži, vidí úžas v jejich očích. Jsem totiž tlustá, píše naše čtenářka. A dodává, že rozhodně není ten typ sexy oplácané holky s krásnou tvářičkou, které znáte z magazínů. Říká o sobě, že je tlustá tak, že většinu lidí při pohledu na ni nenapadne,  že by o takovou ženu někdo sexuálně stál. A vidíte, stojí.

Vím, že jsem tlustá, ale není snadné to vyslovit nahlas. Navíc když vás kamarádi a blízcí vždycky zarazí s tím, že jste krásná taková, jaká jste, a že máte kašlat na to, co si ostatní myslí. Ale jen málokoho napadne, že se nemusím vyrovnávat jen s nadváhou, což není snadné ani fyzicky, ani psychicky. Zároveň bojuji se stereotypy spojenými s mým pohlavím a svou identitou.

xxl čtenářka, příběh, xxl žena, sexy
Autor: Shutterstock
Jak to vůbec může dělat

Když máte velkou nadváhu, může být sex komplikovaný, a to ani ne tak fyzickými limity jako tím, jak se sama vnímáte. Když vám společnost ze všech stran naznačuje, že jste nepatřiční, obdivu a lásky nehodní, není snadné se cítit sexy, nebo dokonce žádoucí. A to dokonce ani tehdy, když máte partnera, který vás podporuje. Neustále myslíte na každý fald, špek a nedokonalost vašeho těla, jak na vás dopadá světlo, když to děláte zezadu, nebo na to, kolik máte z úhlu pohledu svého partnera právě brad. V takové situaci není vůbec snadné si užívat a soustředit se na orgasmus. To mi věřte.

Kolotoč ponížení

Když o mě někdo projevil zájem, první, co mě napadlo, bylo, že je to buď z lítosti, dotyčný je deviant, nebo má se mnou nekalé úmysly. Nebo si myslí, že jsem snadno dosažitelná kořist, protože o mě nikdo jiný nemůže stát.

Neuměla jsem si představit, že by mě měl někdo rád takovou, jaká jsem, a mohla bych někoho normálně přitahovat. Naučit se milovat sám sebe, když vybočujete z normy, dá zabrat. A když se nemáte rád kvůli nadváze, své sexuální orientaci nebo tomu, odkud pocházíte, působí to na váš život jako jed. Zaplétáte se do nezdravých vztahů a trávíte život v slzách. Zažila jsem hodně ponížení. Psychický teror, nekonečné hádky, bývalý partner mě dokonce okradl o peníze a podváděl. Teprve dnes vím, že si za svou smůlu ve vztazích mohu částečně sama. Tím, že jsem se nedokázala přijmout taková, jaká jsem. Své tělo jsem nenáviděla a nedokázala jsem to skrývat. Někteří partneři byli chápaví a snažili se mi pomoct, jiní méně.

xxl čtenářka, příběh, xxl žena, sexy
Autor: Shutterstock

Cesta ven

Trvalo mi dlouho, než jsem pochopila, že už jiná nebudu, a že když vybočuji z nějaké většinové normy, nemusí to být handicap. Teprve tehdy jsem najednou začala potkávat muže, kteří o mě skutečně stáli, a snad jsem našla i toho pravého – mého snoubence. Ráda bych řekla, že to je šťastný konec mého příběhu, který končí nekonečným orgasmem v zapadajícím slunci. Ale on ještě rozhodně nekončí, a rozhodně ne dokonalým happy endem.

 

Přestože jsem v dlouhodobém vztahu a mám neskutečně trpělivého partnera, jsou dny, kdy se cítím pod psa. Děkuji svému příteli za – zdá se – nekonečnou trpělivost se všemi mými tvářemi a také za dar vědomí, že existují lidé, kteří nás dokážou milovat takové, jací jsme. Jen je třeba je najít a nevzdávat to.

Čtenářka Zora


Autor: kok