Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Obézní modelka "boří" mýty: Se 140 kily září na mole!

22. listopadu 2013 | 06:00

VIDEO: Když jí jako modelku odmítali, važila okolo padesáti kilogramů. Všichni jí označovali za "tlustou". Rozhodla se proto přibrat osmdesát kilo a stala se uznávanou "plus size" modelkou.

I přes své korpulentní tvary se objevila ve francouzském vydání "módní bible" Vogue, ale zazářila také v rámci show renomovaných módních návrhářů, jakými jsou John Galliano a Jean-Paul Gaultier.

Dnes šestačtyřicetiletou Velvet D 'Amour nikdo nenazve jinak než super plus size manekýnkou a její kypré tvary "Věstonické Venuše" se těší mimořádné oblibě.

"Ženy, které jsou vnímány jako ikony krásy, nejsou šťastné. A pokud nejsou šťastné ony, tak potom kdo?", prohlásila baculka v rozhovoru pro bustle.com. 

Když modelka Velvet D'Amour vážila 53 kilo, odmítali jí, ře je příliš tlustá. Tak se rozhodla přibrata a dokázat světu, že žádaná může být i s nadváhou.
Autor: Facebook
"Všechny obrázky v médiích jsou stejné - s 16-letými bílými dívkami, které jsou zcela vyhublé. Starší ženy jsou vyloučeny. Další etnika také nikdy nejsou prezentovány," upozornila.

O úspěchu na módních molech snila Velvet D 'Amour už jako dospívající dívka. Zástupci módních agentur jí však označili za příliš silnou a práci jí nenabídli. Dokonce se jí vysmáli.

"V té době byl každý úplně zfetovaný a vážil 45 kilo. jsem tedy zhubla na 53 kilo, ale oni mi řekli, že jsem stále příliš tlustá," prozradila svérázná baculka.

Dnes váží 140 kilo a přesto je úspěšná.

Jako "plus size" modelka si nemůže na nedostatek práce stěžovat. Patří totiž k nejvyhledávanejším modelkám. Za sebou má hvězdnou kariéru, o jaké se jí ani nesnilo.