Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dojemné! Poslední foto umírající babičky s její vnučkou

Fotka babičky a pravnučky během 14 dnů obletěla celý svět.
2. dubna 2015 | 10:40

Napadlo vás někdy, že by se fotka z vašeho rodinného alba mohla stát tou, která obletí celý svět, a že se nad ní budou dojímat miliony lidí? Sarah Hamm z Arizony se to podařilo, aniž by to byl její záměr a aniž by tušila, že fotografie její babičky a novorozené dcerky bude jednou z babiččiných posledních.

Patrick Quinn, zakladatel sociální sítě pro tatínky Life of Dad, neměl ani potuchy o tom, jakou lavinu fotek způsobí publikování fotografie 101letého věkového rozdílu mezi novorozenou dcerkou Sarah Hamm a její babičkou – nejstarší členkou rodiny – Rosou Camfield.

Snímek, který inspiroval celý svět

Ačkoliv by se totiž mohlo zdát, že fotografie zachycující dojemný okamžik dvou členek rodiny, které od sebe dělí věkový rozdíl 101 let, není vlastně v podstatě ničím zajímavá, dokázala chytit za srdce a inspirovat další stovky lidí k nahrání jejich multigeneračních snímků. Ty navíc každým dnem přibývají.

Ukázalo se tak například, že sto jedna let není největším věkovým rozdílem mezi příslušníky jedné rodiny. Na stránkách byste totiž našli i fotku zachycující rozdíl neuvěřitelných 112 let.

Celebritou na sklonku života

Fotografie, která se na Facebooku objevila 18. března, do dnešního dne nasbírala neuvěřitelných 78 tisíc sdílení a více než dva a půl milionu kliknutí "to se mi líbí". Autorka fotky Sarah je z tohoto úspěchu velmi dojatá a má obrovskou radost, že fotka způsobila takový ohlas. "Babička byla vždy pozitivně naladěná a sršela dobrou náladou. Dokonce i v 101 letech jí to myslelo mnohem líp než lidem o několik desítek let mladším," vzpomíná na babičku s úsměvem Sarah.

Dojemné foto je o to silnější, že Rose Camfield v noci 30. března zesnula. Její duch však žije dál i prostřednictvím právě této poslední fotografie, která je dokonalou připomínkou toho, že rodina je to nejcennější, co v životě máme.

Fotka babičky a pravnučky během 14 dnů obletěla celý svět.
Autor: Sarah Hamm

Autor: red