Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dojemné! Vytoužená dcera se narodila bez očí, přesto je pro ně ta nejkrásnější

8. dubna 2015 | 06:00

Své milující rodiče ani dva rozverné brášky nikdy neuvidí. Malá Daisy přišla na svět se vzácným postižením. Není jen slepá, místo očí má dva prázdné důlky. Už brzy ale dostane očička skleněná.

"Byl to šok, když jsem ten její obličejíček poprvé uviděla. Nikdy předtím jsme s manželem o ničem takovém neslyšeli. Přesto je Daisy naše milovaná holčička. Je prostě nádherná! Rozhodně nelituji toho, že jsem nešla na interrupci," svěřila se čtyřiadvacetiletá Danielle Davis.

Mladé ženě z jižního Walesu lékaři během běžného těhotenského vyšetření v 21. týdnu oznámili děsivou zprávu. Ultrazvuk odhalil, že nenarozené děvčátko má cystu na mozku. Okamžitě ženě nabídli, že jí provedou potrat. Ta to ale i po poradě s partnerem razantně odmítla.

"Nikdo nás ale neupozornil na to, že by Daisy mohla být slepá. O téhle možnosti nepadla ani zmínka," dodává Danielle. Holčička bohužel trpí vzácnou vrozenou vadou zvanou anoftalmie, která se vyskytuje u jednoho ze sto tisíc dětí.

Obrovskou oporou v těžkých chvílích je mladé mamince její přítel a otec holčičky, jedenatřicetiletý Andrew Smith. Ten její rozhodnutí schvaluje. Dcerku společně chtějí vychovávat jako jakékoliv jiné zdravé dítě.

"Chceme, aby vedla natolik normální život, jak to jen bude možné. Bude mít stejnou příležitost jako naše další dvě děti," říká Danielle, která má s Andrewem už dva syny, šestiletého Logana a čtyřletého Tylera.

Malou Daisy, které je teď osm měsíců, určitě nečeká snadný život. Může si ale být jistá, že její rodina za ní bude vždycky stát. Brzy ji čeká operace, při které jí lékaři do očních důlků "zasadí" skleněné oči, aby vypadala jako jiné děti. Vidět ale nikdy nebude.

Malá Daisy vůbec nemá oči, už brzy jí ale v nemocnici voperují skleněné.
Autor: profimedia.cz