Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čtenářka Petra: Toužím po svém dávném příteli. Jenže jsem vdaná!

Čtenářka přiznává, že sní o sexu s někdejším milencem
10. července 2014 | 06:00

Zatímco většina lidí svou první vážnou lásku bere jako dávnou romantickou vzpomínku, Petra (39) je na tom úplně jinak – protože po svém někdejším příteli znovu touží. A to přesto, že se ním sedmnáct let neviděla a celé dlouhé roky nebyli v žádném kontaktu. 

„Začali jsme spolu chodit, když mi bylo osmnáct, měla jsem krátce před maturitou. Vydrželo nám to čtyři roky. Rozešli jsme se na Davidův popud, měl pocit, že jsem ještě mladá a měla bych studovat a cestovat, kdežto on už směřoval k založení rodiny, protože je o osm let starší,“ líčí naše čtenářka začátek situace, v níž se letos v létě ocitla.

Jejich cesty se tehdy skutečně rozešly – Petra odjela studovat do zahraničí, David si docela brzy našel jinou ženu a za dva roky se ženil, brzy po tom přišly na svět jeho dvě děti.

Roky s Davidem byly díky jeho romantické povaze pro Petru krásné
Autor: Profimedia.cz
Během studií jsem si užívala, přítel měl pravdu

Když má čtenářka popsat jejich někdejší vztah, připouští, že to bylo spíše chození, protože spolu nikdy nežili s výjimkou společných víkendů. „Ale byla jsem do něj hodně zamilovaná, prožila jsem s ním svůj první sex, byl pro mě vzorem v mnoha ohledech, pomáhal mi rozhodovat se,“ líčí s tím, že s jejich rozchodem měl David vlastně pravdu. Protože Petra si skutečně následující roky užila úplně jinak, než kdyby s ním zůstala – díky studiu procestovala několik zemí, nějaký čas žila v USA a v Austrálii, kde si našla i práci, měla několik více či méně dlouhodobých vztahů. Jen podobně osudový, jako byl ten s Davidem, stále nepřicházel.

Podobně silně jako ve dvaceti se Petra znovu zamilovala až o deset let později, když krátce po třicítce potkala Marka. Seznámili je společní známí, docela brzy poté spolu začali chodit a do roka se brali, do dalších třech se jim narodila dvojčata. „Pořád se máme rádi, ale jsme spolu skoro deset let, takže růžové brýle už vážně nemám. Naše spory ale nejsou vážné, je to taková manželská klasika – výchova dětí, peníze, domácí práce. A mě krom toho trápí, že už není tak pozorný, jako býval. Kytku jsem nedostala tři roky, o letmém polibku si můžu nechat jen zdát. Přitom vím, že mě má rád, jen to bohužel nedává najevo,“ píše Petra ve svém dopise.

Petra si s bývalým přítelem často píše a komunikace s manželem vázne
Autor: Shutterstock
Je pořád tak něžný, na rozdíl od manžela

Jejím možná až moc poklidným životem však letos zamával David. Našel si ji kolem přelomu přes facebook. Petra jeho nabídku, aby si ho přidala do přátel, nadšeně odsouhlasila, ale byla přesvědčená, že tím to skončí. A už vůbec nečekala, jak moc ji někdejší přítel rozhodí. Jenže David si s ní začal psát, takže Petra brzy věděla, že svoje děti sice miluje, ale s manželkou že se chce rozejít. Považovala tohle jeho líčení za přehnané, jenže David se během pár měsíců skutečně rozvedl. A navrhl Petře, aby se setkali, i když ona bydlí na jihu Moravy a on v Praze.

Čtenářka přiznává, že hodně dlouho váhala, protože tušila, že už to nebude úplně nevinné. Jakmile se uviděli, bylo jasné, že chemie mezi nimi pořád funguje. První polibek padl během oběda, další při objímání v parku. „Nic víc nebylo, nechtěla jsem a David netlačil. Jenže já si připadám hrozně – nechci přijít o manžela, mám ho ráda a nechci mu ani trochu ublížit. Jenže s Davidem se cítím jinak, jako kdyby náš vztah nikdy nepřestal. A při objímání a líbání je pořád tak něžný, jako manžel nikdy nebyl a nebude,“ píše Petra ve svém dopise redakci. Je jí jasné, že takhle nějak začíná nevěra. 

Někdejší přítel jí mezitím napsal, že ji miluje a že ji chce znovu vidět. Je jasné, že by mu vztah s ní nebyl proti mysli. A toho se Petra právě bojí, stejně jako dalšího setkání, protože sama přiznává, že to už by nevinné nebylo vůbec. Zároveň ji moc láká.