Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrůzy z dětství překonala a teď všem vytřela zrak! Bude z ní nová supermodelka?

20. května 2014 | 06:00

Krása je velice subjektivní pojem, každý si pod tímhle slovem může představit něco úplně jiného. Svět módního průmyslu je ovšem mnohdy k vadám na kráse velice nekompromisní až krutý, stejně tak jako prostředí školy a dětí, které dokážou velice ublížit. Devatenáctiletá Chantelle by o tom mohla vyprávět.


Chantelle Brow –Young sice prožila celý svůj život v Kanadě, ale kořeny má na Jamajce, odkud pochází její maminka. To samo o sobě není nic nenormálního a šikana kvůli tmavé barvě pleti není přesně to, co dívka prožívala. Trpí totiž od svých čtyř let velice specifickým onemocněním kůže, které měl i Michael Jackson, a jmenuje se vitiligo.

Vitiligo je kožní choroba, při které dochází ke ztrátě kožních buněk tvořících pigment a to se pak projevuje světlými skvrnami na kůži. Toto onemocnění není dodnes léčitelné a během života se rozšiřuje. Není infekční, ale je geneticky podmíněno.

Ve škole ji šikanovali a teď z ní roste nová supermodelka
Autor: instagram


„Ve škole se mi děti často posmívaly, bylo to hrozné a nechtěla jsem ani chodit ven. Čím jsem byla starší, tím jsem si jejich urážky více brala. Nazývaly mně krávou, zebrou a dalšími jinými nelichotivými přezdívkami až to dosáhlo do bodu, když jsem se cítila jako štvané zvíře a chtěla si sáhnout na život,“ svěřila se Chantelle.

Nakonec ale všechno dobře dopadlo, odstěhovala se, změnila školu a přišla na to, že je lepší, ze své vady udělat přednost, než se za ni stydět. Přihlásila se do soutěže America’s next top model a dostala se mezi finalistky. „Chtěla bych tu soutěž vyhrát už proto, že jsem vždycky byla takový trochu vyvrhel a chtěla bych, aby všichni, kterým osud nadělil podobné chyby nebo jim cestu životem jakkoli znepříjemnil, že pokud máte svůj sen, může se splnit, když se o to pokusíte,“ vysvětlila nastávající modelka.