Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Za jizvy se nestydí! Bez make-upu i ňader bojuje s rakovinou

25. března 2014 | 12:35

Pro dobrou věc! Tisíce žen včetně celebrit už podpořily svými "selfies" bez make-upu, uveřejněnými na sociálních sítích, dobrou věc. Stephanie Boyce, kterou rakovina připravila o obě ňadra, se rozhodla jít ještě dál.

Statečná žena z městečka Irvine v britském Ayrshire je teď hvězdou internetu. Její fotka je stoprocentně tou nejlepší "no make-up selfie" na Facebooku. Tahle žena je nejen statečná, ale i geniální. Svojí zjizvenou hruď vyfotila a zveřejnila na svém profilu.

Tahle neuvěřitelně pozitivně naladěná žena chce pomoci získat peníze na výzkum rakoviny a zvýšit povědomí o karcinomu prsu. Navíc chce svojí otevřeností dodat tolik potřebnou energii a sebevědomí ženám, které si musí tím vším procházet.

Stephanie Boyce je po oboustranné mastektomii. Přesto nepropadá sebelítosti a všem dokazuje, že i bez ňader se dá plnohodnotně žít.
Autor: Facebook/Stephanie Boyce

Stephanie Boyce, která je instruktorkou fitness, si loni z úst svého lékaře vyslechla zprávu, které se každý děsí. Diagnóza zněla rakovina prsu. Dával jí jen několik měsíců života. Byl to šok!

Zdrcená Stephanie ale nepropadla sebelítosti, ani depresím. Nehodlala svůj boj o život jen tak lehce vzdát. Sama sobě i svým blízkým slíbila, že hned jak to bude možné, začne zase žít svůj každodenní život.

Podstoupila oboustrannou mastektomii. Při další operaci jí lékaři odstranili i lymfatické uzliny. Už čtrnáct dnů poté ale ve fitness zase cvičila své svěřenkyně.

Stefanie, máš náš obdiv!

Stephanie Boyce je po oboustranné mastektomii. Přesto nepropadá sebelítosti a všem dokazuje, že i bez ňader se dá plnohodnotně žít.
Autor: Facebook/Stephanie Boyce

Co je projekt "No make-up"

Fotografie tváří nenalíčených žen už týden zaplavují sociální sítě. Celosvětová kampaň s názvem "No make-up Self" má podpořit výzkum pro léčbu rakoviny. nejde však o žádnou plánovanou akci. Dobročinná kampaň se přitom rozjela úplnou náhodou, když se spisovatelka Laura Lippman na internetu ukázala bez make-upu, aby podpořila herečku Kim Novak, kterou všichni kritizovali pro její vzhled.

I slavná herečka Kim Novak, kvůli které vlastně celá kampaň vznikla, má rakovinou prsu.
Autor: Profimedia