Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejdojemnější důkaz přátelství! Oholily si hlavu, aby podpořily kamarádku s rakovinou

13. března 2014 | 12:30

VIDEO: Mít takové přátele by chtěl mít asi každý z nás. Kamarádky, které jsou pro nás ochotné udělat vše. Dokázat, že jim na nás záleží. A přesně takové má i Gerdi McKenna (35), matka dvou dětí, které lékaři diagnostikovali rakovinu prsu.

"Myslela jsem, že jdu na narozeninovou "party" jedné z kamarádek. Takové příjemné posezení s přáteli. První tvář, kterou jsem uviděla, bylo ta mé sestry, která žije dvě hodiny cesty ode mě... Neměla vlasy... Další, koho jsem spatřila, byla moje máma... I ona byla holohlavá... A pak najednou všechny kamarádky, které tam byly, sundaly háčkované klobouky a všechny odhalily své "plešaté" hlavy," prozradila stále dojatá Gerdi.

"Byla jsem naprosto ohromena... Neměla jsem tušení, co se děje. Cítila jsem zmatek a nedůvěru, a pak se mi z očí vyvalil proud slz. Byla jsem ohromena nezištností aktu všech těch dam, které byly ochotné zajít až tak daleko, že se vzdaly části svého ženství, jen aby mi ukázaly svojí podporu," dodala ještě.

Pětatřicetileté matce dvou dětí (5 let a 1 rok) z Jihoafrické republiky lékaři v prosinci loňského roku diagnostikovali rakovinu prsu. Jen pár dnů před vánočními svátky. Byl to šok. Okamžitě musela podstoupit chemoterapii. A když jí následkem působení agresivních léků začaly vypadávat její dlouhé vlasy, oholila se.

Záhy poté dostala jedna z jejích kamarádek "bláznivý" nápad. Poslala všem společným známým email, kde je požádala o skupinové foto pro jejich nemocnou přítelkyni. Chtěla, aby jí společně vyjádřily svou podporu. A tak si všechny své hlavy nechaly také oholit. Svým činem kamárádku skutečně šokovaly.

"Tím neuvěřitelným důkazem jejich lásky jsem byla ohromena," říká Gerdi, kterou teď čeká oboustranná mastektomie.

Jen pár minut poté, co přišli o své vlasy. Adri (třetí zleva) dorazila později, I ona si své vlasy samozřejmě nechala oholit.
Autor: reprofoto Youtube

Gerdiiny přátelé v kadeřnictví, kde jim už za chvíli oholí vlasy.
Autor: reprofoto Youtube

Autor: lena, lena