Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotka oběšence obletěla internet. Nešlo o halloweenský žert, ale o skutečnou mrtvolu

Deprese,  rakovina, dluhy a rozpad rodiny ho dohnali až k sebevraždě.
13. března 2014 | 15:27

Američan Robert Pilcher (23) se nedlouho po narození svého syna oběsil v lese u Cleveleys, Lancashire. Mladý obráběč kovů spáchal sebevraždu nedlouho poté, co ho opustila matka jeho čerstvě narozeného potomka. Náhodný chodec našel v lese jeho oběšené tělo, když venčil svého psa. V domnění, že se jedná pouze o morbidní dekoraci na blížící se Halloween, mrtvolu vyfotil, poslal na Twitter místní městské radě, aby tento drastický žert sundala. Rada ale o strašidelné kulise nic nevěděla a po příjezdu na místo koroner zjistil, že se jedná o muže, jež spáchal sebevraždu.


...
Autor: reprofoto Facebook/Robert Sas Pilcher
Noc předtím než v říjnu loňského roku zemřel, naposledy navštívil svého syna a pokoušel se dát dohromady rozpadlý vztah. Bohužel ale neuspěl. Následně opustil dům své bývalé partnerky a zmizel. Jeho kamarádka Savannah nahlásila jeho zmizení po té, co zjistila, že si s sebou ani nevzal mobil. „Měl malého synka, mluvil se mnou o tom, že potřebuje jen pár dní přespat. Chtěl si dát dohromady dluhy. Nic nenasvědčovalo tomu, že by plánoval smrt,“ říká Savannah.“ Svá trápení v sobě nedusil. Věděla jsem, že má velmi nemocnou matku. Vše na něj padalo, ale chtěl bojovat. Dokonce chtěl se svými depresemi i navštívit doktora. Měla jsem o něj strach, snažila jsem se ho kontrolovat. Nenašla jsem ale nic podezřelého.“

Ven odešel chvíli předtím, než šla Savannah spát. Policie byla na místo činu přivolána následné ráno. Náhodný kolemjdoucí venčil v okolí psa. Visícího muže zaměnil za morbidní halloweenský vtípek. V dobré víře ho vyfotil a fotku sdílel na internetových stránkách města v obavě, že by figurína mohla vystrašit děti, které chodí okolo.

Vyšetřování posléze prokázalo, že Pilcher, jež dlouhodobě trpěl depresemi, opravdu spáchal sebevraždu jen po osmi týdnech od porodu jeho syna Bobbyho Jamese. Pilchera totiž opustila matka jeho dítěte. Ve stejnou dobu se dozvěděl a že jeho matka Elaine trpí finálním stádiem rakoviny. Po těchto událostech opustil svojí rodinu a bydlel s blízkou kamarádkou Savannah.

...
Autor: reprofoto Facebook/Robert Sas Pilcher

Vyšetřovatel prohlásil, že se jednalo o velmi impulzivní čin, protože mladík nezanechal ani žádný dopis na rozloučenou. „Robert se několikrát pokusil předávkovat prášky. Vždy to ale bylo spíš takové volání o pomoc, než že by se chtěl opravdu zabít. Procházel si těžkým obdobím, ale nikdy by mě nenapadlo, že to chce skutečně udělat,“ mluví o smrti svého syna Chris Pilcher.

Mladý Američan byl talentovaným skateboardistou, jež učil malé nadšence jezdit v místním Klubu Mládeže. Pro rodinu to byl obrovský šok, když se o tragédii dozvěděla. „Byl velmi veselý a energický mladý muž, jež měl celý život před sebou. Byl to takový laskavý obr. Velmi ho postrádáme a nevíme, jak se s jeho odchodem smířit,“ vyprávěla jeho matka.

Autor: dok