Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nezdařený potrat: V 5. měsíci zjistila, že je stále těhotná

Těhotenství Shannon Skinner dost překvapilo.
3. ledna 2014 | 06:00

Shannon Skinner (19) zjistila, že je těhotná a se svým přítelem Anthonym (30) se rozhodli pro potrat. Za tři měsíce se ale dost divili, že spolu už 5 měsíců čekají dítě.

Dospívající matka Shannon Skinner a její partner už spolu mají devítiměsíční dceru a na druhého potomka rozhodně nebyli připraveni, a tak se Shannon rozhodla pro chemický potrat, který jí za pomoci několika dávek léků provedli na lékařské klinice. O tři měsíce později ji ale čekalo šokující zjištění, je v pátém měsíci těhotenství.

Těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Vzácné nedopatření

Když Shannon prodělala potrat, několik týdnů se kvůli svému rozhodnutí trápila, možná i tomu přisuzovala přetrvávající nevolnost, přesto si ale pro jistotu udělala těhotenský test. „Vždycky jsem byla proti potratům a nechápala jsem lidi, kteří něco takového udělali. Když jsem to udělala já, trpěla jsem velkými depresemi,“ přiznává mladá žena.

Těhotenství
Autor: Shutterstock.com
Negativní výsledek mladou maminku uklidnil, nikoli však její žaludek. Nevolnosti přetrvávaly, a proto se vypravila na kliniku, kde podstoupila potrat. Lékař jí tehdy vysvětlil, že se jedná o nežádoucí účinky způsobené zákrokem a že brzy ustanou. Jaké ale bylo její překvapení, když najednou ucítila v břiše pohyby dítěte a na ultrazvuku zjistili, že v jejím lůně roste dítě. Lékaři se nejprve domnívali, že se jedná o nové těhotenství, ale testy prokázaly, že se jedná o nepovedený potrat a ona, že je v pátém měsíci těhotenství.

Je to bojovník

Léky, které jsou používány k vyvolání potratu, mohou zvýšit riziko vrozených vad, a tak musí Sahannon a její druhá ještě nenarozená dcera prodělat mnoho testů a vyšetření. Zatím se ale zdá, že je vše v pořádku a v květnu se mladému páru narodí hezká holčička.