Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zhubnout 40 kilo se rozhodla ve svatební den: Vyděsila ji figurka na dortu

7. ledna 2014 | 06:00

Pětadvacetiletá Valerie McLean z Glasgow vážila 108 kilo a nosila velikost 18, zhubnout ji přiměl až děsivý pohled na svatební dort, na kterém  se vyjímala její obrovská marcipánová figurka vedle útlé postavičky manžela.

Valerie McLean (25) si se svou váhou nikdy příliš starostí nedělala, a to ani v době, kdy připravovala svatbu se svým snoubencem Grantem (32). Tehdy nosila velikost 16, ale během svatebních příprav musela svůj šatník zvětšit až na velikost 18. Ani to, že musela vyměnit své původně vybrané svatební šaty a zvolit mnohem větší, nedonutilo Valerii zahájit dietu.

Valerie McLean
Autor: Facebook.com,Twitter.com
Za všechno může svatební dort

Zlom nastal až v onen svatební den. Tehdy totiž Valerie uviděla svatební dort a na něm marcipánové figurky sebe a svého manžela. „Zděsila jsem se a skoro propukla v pláč, když jsem viděla tu malou tlustou figurku. Málem mi to zkazilo celý den,“ říká Valerie. Ihned po svatbě se mladá novomanželka vrhla na hubnutí a už za dva týdny měla dole 12 kilo.

Valerie McLean
Autor: Facebook.com,Twitter.com
Hubnutí přišlo v čas

Valerie měla štěstí, že s hubnutím začala včas, její zdravotní stav se totiž začal kvůli tloušťce horšit, rozvíjet se u ní začala cukrovka i problémy s klouby. Jak sama žena říká, důležité pro ni bylo dát si cíl a ten si stanovila na 63,5 kila. Za 18 měsíců, kdy pravidelně cvičí a drží dietu, už se dostala na 67 kilo a tak jí zbývá už jen krůček k vysněné váze.

Valerie McLean dokázala zhubnout neuvěřitelných 40 kilo a ještě chce pokračovat.
Autor: Facebook.com,Twitter.com
Změněna k nepoznání

Hubnutím Valerie zkrásněla, ale také připravila svému manželovi perné chvilky. Právě jeho totiž přátelé, kteří nevěděli o tom, že Valerie hubne, podezřívali z nevěry. Nemohli totiž poznat onu štíhlou krásnou ženu, která si s Grantem vyšla na fotbalový zápas či do společnosti. „Ptali se mě, kdo je tvoje nová dívka?“ říká se smíchem Grant.