Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Najdi si milenku, radí zoufalá žena manželovi. O sex jí připravila menopauza!

Elaine sama manželovi doporučila, aby si našel milenku. Cítila se totiž provinile.
18. prosince 2013 | 06:00

Vždy žili aktivní sexuální život. Užívali si spolu. "Obyčejná" menopauza jim však změnila život. Už čtyři roky musela Britka Elaine Feeley (58) svého milovaného muže odmítat. Pohlavní styk se pro ni stal nesnesitelným. Ze zoufalství proto posílala manžela za milenkou...

"Strávili jsme spolu dvacet let, během nichž jsme spolu prožívali skutečně bouřlivý sexuální život. Když jsem se poprvé vyspala s Keefem, zažila jsem orgasmus, jaký jsem nikdy před tím nepoznala," svěřila se v dokumenárním pořadu osmapadesátiletá Elaine.

"Kdysi jsem dokonce prohlásila: 'Cítím se tak skvěle, že bych teď klidně mohla zemřít - lépe bych se už ani cítit nemohla.' A tak to bylo dlouhou dobu. Ale po menopauze přišel šok. Sex mi začal být nepříjemný," dodala.

Elaine byla vždy sexuálně poměrně aktivní. Menopauza ale vše změnila.
Autor: reprofoto Channel 4
Běžná menopauza doslova "zabila" její sexuální život. A protože se zoufalá Elaine cítila provinile, dlouhé čtyři roky totiž musela svého milovaného muže Keefa (61) odmítat, s bolestí v srdci mu nakonec doporučila, aby si na sex našel jinou ženu.

"Zpočátku mi byl styk 'jen' nepříjemný. Jednou jsem však náhle pocítila příšerné bolesti. Bylo to jako kdyby mě někdo bodal nožem do břicha. Donutila jsem manžela aby přestal. A od té chvíle jsem se s ním už nemohla milovat," prozradila.

"Moje touha a vášeň nezmizela, ale měla jsem obrovský strach z bolesti. Chtěla jsem svůj sexuální život zpět. Čtyřicet let jsem prožívala orgasmy a teď jsem o ně najednou byla okradena," dodala ještě.

Elaine sama manželovi doporučila, aby si našel milenku. Cítila se totiž provinile.
Autor: reprofoto Elaine Feeley
Její problémy způsobila vaginální atrofie - nedostatečně zvlhčená sliznice pochvy. Tato suchost bývá nejčastěji vyvolána hormonálními změnami, zejména během menopauzy.

"Zkoušeli jsem používat všemožné lubrikanty, ale nic nepomáhalo. Cítila jsem se provnile. Věděla jsem, že Keef je stále sexuálně aktivní muž a já ho nemohla uspokojit. Nakonec jsem mu řekla, ať si najde milenku, která mu sex může dopřát," svěřila se Elaine.

Odvážný pár se o svoje problémy podělil v dokumentu, který ukazuje, že jedna ze tří žen má sexuální problémy, které jí připravují o schopnost prožít orgasmus.

Čísla jsou alarmující. Podle průzkumů atrofií v Británii trpí neuvěřitelných pětačtyřicet procent žen, které si menopauzou procházejí. Sedmdesáte procent z nich pak uvádí, že jim problémy s ní spojené drasticky ovlivnily sexuální život.