Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Znetvořená dívka: Kvůli matce málem uhořela, dnes je z ní šťastná maturantka

16. července 2013 | 07:00

O obličej i ruce přišla v plamenech. Strašlivá tragédie, která se odehrála když jí byly pouhé dva roky, jí nadosmrti poznamenala. Přesto má Terri (16) obrovskou chuť žít a chystá se studovat ošetřovatelství zvířat.

Maturitní ples bývá jednou z nejdůležitějších událostí v životě dospívající dívky. Pomyslnou tečkou za končícím dětstvím. Klíčovým rituálem pro teenagery na celém světě.

Pro šestnáctiletou Terri Calvesbert z britského Ipswiche v Suffolku byl školní ples ještě něčím víc. "Bylo to opravdu hezké být s kamarády a vyučujícími. Byl to nádherný večer. Sešlo se tam více než 100 lidí a všichni jsme si to užili," prozradila serveru Daily Mail znetvořená dívka, kterou na místo dovezl Rolls-Royce s šoférem.

Terri je silně znetvořená, přesto věří, že najde chlapce, který jí bude milovat.
Autor: Facebook/Terri Calvesbert is an inspiration
Na vině je vlastní matka

S touhle dívkou se život nemazlil. Ve dvou letech jí požár, který nešťastnou náhodou způsobila její matka, téměř připravil o život. Když jí hasiči našli, mysleli si, že jde o spálenou panenku. Popálená byla na neuvěřitelných 90 procentech těla. Přišla o vlasy, nos i oční víčka. Jediní místo, které oheň nesežehl, byl kousek kůže ukrytý pod mokrou plenkou.

Lékaři jí tenkrát nedávali žádnou naději. Už tenkrát však prokázala nezdolnou touhu žít. Maminka, která vše způsobila, se však s vlastní vinou smířit nedokázala. Dceru ležící v nemocnici i manžela jen dva měsíce po nehodě opustila.

Terri miluje zvířata a ráda by s nimi v budoucnu i pracovala.
Autor: Facebook/Terri Calvesbert is an inspiration

Milující otec to nevzdal

Tatínek Paul (40) se ale starostí nezalekl. O dceru se staral jak nejlépe dokázal. "Můj táta mě doprovázel na každou operaci, utěšoval mě, oblékal a myl," říká hrdě Terri, která má už za sebou více než šedesát bolestivých operativních zákroků a transplantací kožních štěpů. A další jí ještě čekají. Potřebovat je bude po celý zbytek svého života.

Na dceru je Paul velmi hrdý. Je šťastný, že dokázala sama odjet na maturitní ples a užívat si života jako každý jiný teenager. "Milovala to. Byla sice trochu unavená po pár předchozích rušných dnech, ale opravdu byla schopná zvládnout to tam sama," řekl.

Terri s kamarádkami na oslavě svých 16. narozenin.
Autor: Facebook/Terri Calvesbert is an inspiration
Nová kapitola života začíná

Pohled na to, jak Terri tančí a slaví se spolužáky, si Paul samozřejmě nemohl nechat ujít. Doprovázela ho jeho současná manželka Nicky (45) a dívčiny prarodiče Mick a Margaret.

Terri, která byla i díky svým spolužákům hvězdou školního plesu, nyní doufá, že si teď po měsících učení na maturitní zkoušky odpočine. Výsledky ale bude znát až příští měsíc. V září pak otevře novou kapitolu ve svém životě. Nastoupí na vysokou školu, kde bude studovat ošetřovatelství zvířat.