Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zlatíčka 2013: Dušan (3) se málem utopil v jezírku!

14. května 2013 | 07:00

Děti můžete napomínat sebevíc, ale ony stejně neposlechnou a vše si musí vyzkoušet samy na vlastní kůži. Nejinak tomu bylo i s tříletým Dušanem, který své rodiče pěkně vyděsil...

Rodina Valčuhových si postavila rodinný dům s rozlehlou zahradou blízko Českého Krumlova. „Manžel je vášnivým rybářem, chtěl si proto postavit jezírko, kam by mohl dávat své úlovky,“ vypráví Dušanova maminka Silvie.

Dušan byl odmalička zvídavé dítko, jezírko je proto raději obehnáno plotem. „Syn k němu chodil pouze v našem doprovodu, opakovali jsme mu, že se od něj musí držet dál.“ Chlapeček si vzal radu k srdci a za všech okolností se jí řídil. Alespoň do letošního jara…

Na začátku dubna se otec Dušana rozhodl po dlouhé zimě jezírko vyčistit. „Syn u toho nesměl chybět,“ říká. Na nějaké napomínání, že nemá chodit po okraji, si však ani nevzpomněl. „Noha mu uklouzla po mokrém betonu a najednou byl tam. Krve by se ve mně v té chvíli nedořezal!“

Naštěstí otec zareagoval rychle a syna ihned vytáhl. „Sice se trochu nalokal vody, křičel jako na lesy, ale naštěstí se ,jen' vykoupal,“ dodává paní Silvie. malý Dušan byl úplně promrzlý - byla ještě zima a voda byla ledová.

...
Autor: archiv Silvie Valčuhové

„Za doprovodu jeho naříkání jsme ho vysvlékli z mokrého oblečení a odnesli do teplé vany. Sliboval, že už bude poslouchat a od jezírka se bude držet dál.“ Zdá se, že se Dušan slibu opravdu drží, dokonce napomíná i rodiče! „Pokaždé na nás volá, ať dáváme pozor, abychom do něj nespadli,“ směje se paní Silvie.

Stejnou situaci rodina zažila už i před lety. „Naše dcerka také spadla do jezírka, ale u prarodičů.“ K radosti všech se jí také nic nestalo a od té doby se jí nehody vyhýbaly. „Doufáme, že to bude takhle i s Dušánkem,“ uzavírá s úsměvem paní Silvie.

!! PŘIHLASTE SVÉ ZLATÍČKO DO SOUTĚŽE !!
WWW.BLESKPROZENY.CZ/ZLATICKA

Harmonogram soutěže

Přihlašování: od 29. dubna od 12 hodin do 28. května do 12 hodin

Krajské internetové hlasování: od 16. května od 12 hodin do 28. května do 12 hodin

Krajské SMS hlasování: od 29. května od 12 hodin do 5. června do 12 hodin

Finálové SMS hlasování: od 6. června od 12 hodin do 12. června do 12 hodin

Vyhodnocení: do 28. června 2013

Nepromarněte šanci získat až 50 000 Kč v hotovosti, focení v profesionálním fotoateliéru a další hodnotné ceny. Neváhejte a přihlaste své děti do populární soutěže Zlatíčka. Vždyť letos může zvítězit třeba zrovna to vaše!


Autor: luh