Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zlatíčka 2013: Dramatické osudy tří vnoučat vám vezmou dech!

4. května 2013 | 07:00

Tahle rodina to vůbec nemá lehké. "Náš vnouček Matýsek si užil svoje, když ležel v nemocnici se zánětem žlučníku. A dnes pro změnu bojujeme o to, abychom získali do péče jeho bratrance Dominika," vypráví paní Jaroslava Haasová z Bíliny.

Milující babička, která svoje zlatíčka přihlásila do soutěže za Ústecký kraj, se nám svěřila s dramatickými osudy tří vnoučat: "Nejvíc nás teď trápí, jak to dopadne s jedenáctiletým Dominikem. Před čtyřmi lety byl odebrán z péče mojí dcery, která se o něj nedokázala postarat, a dnes žije v chomutovském Klokánku."

Paní Haasová a její manžel ovšem dělají všechno proto, aby chlapce získali do pěstounské péče. "Zatím si ho bereme domů jednou za 14 dní, ale věříme, že brzy bude žít s námi. Je to velice živé dítě, ale výborně se učí a má rád děti, hlavně ty menší."

Své si rodina užila i s předškolákem Matýskem (6), který je starší ratolestí syna paní Haasové. "Když mu byly tři roky, stěžoval si na bolesti břicha. Doktoři mu zprvu moc nevěřili, ale nakonec ho tatínek odvezl do nemocnice v Ústí, kde zjistili, že má kamínek ve žlučníku. Naštěstí jen jeden..."

Jaruška (14 let)
Autor: archiv Jaroslavy Haasové

V takhle nízkém věku jsou záněty žlučníku velmi vzácné, ale dají se poměrně snadno operovat. Statečný Matýsek si deset dní poležel v pražské motolské nemocnici a dnes už je zdravý jako řípa. "Nejradši ze všeho má pohádky a počítačové hry," směje se babička.

Nesmíme ale vynechat ani slečny: "Dominik má ještě krásnou čtrnáctiletou sestru Jarušku, která žije se svým strýcem" dodává paní Haasová. "I Matýsek má sestřičku, jsou jí tři roky a jmenuje se Kačenka. Všichni nám samozřejmě dělají jenom radost," říká s úsměvem.

 

!! PŘIHLASTE SVÉ ZLATÍČKO DO SOUTĚŽE !!

WWW.BLESKPROZENY.CZ/ZLATICKA

Harmonogram soutěže

Přihlašování: od 29. dubna od 12 hodin do 28. května do 12 hodin

Krajské internetové hlasování: od 16. května od 12 hodin do 28. května do 12 hodin

Krajské SMS hlasování: od 29. května od 12 hodin do 5. června do 12 hodin

Finálové SMS hlasování: od 6. června od 12 hodin do 12. června do 12 hodin

Vyhodnocení: do 28. června 2013

Nepromarněte šanci získat až 50 000 Kč v hotovosti, focení v profesionálním fotoateliéru a další hodnotné ceny. Neváhejte a přihlaste své děti do populární soutěže Zlatíčka. Vždyť letos může zvítězit třeba zrovna to vaše!

Autor: Marie Barvínková