Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Příběh čtenářky: Za rok jsem se sešla s 60 muži!

„Byl to jeden větší zoufalec, než druhý. Fotkám, které si dali na internet, většinou neodpovídali ani vzdáleně, jeden si například řekl po prvních pěti minutách o sex," vzpomíná Klára.
20. dubna 2013 | 10:00

Klára (37) chtěla vyzkoušet, jaké to je seznamovat se přes internet. A protože není žádný troškař, šla do toho na plné pecky. Za rok absolvovala neuvěřitelných šedesát schůzek. Jen tři pánové postoupili do dalšího kola.

„Byl to jeden větší zoufalec, než druhý. Fotkám, které si dali na internet, většinou neodpovídali ani vzdáleně, jeden si řekl po prvních pěti minutách o sex, z některých vypadlo, že jsou bez práce, bydlí u maminky a často neuměli dát dohromady kloudnou větu,“ shrnuje svou roční snahu Klára, které denně chodily desítky odpovědí na její inzerát.

Lháři a podvodníci

„Internetové seznamování je fenomén, ale úspěšně se díky němu seznámí jen málodko,“ říká Veronika Vinterová, majitelka seznamovací agentury Náhoda.„Na internetu sice najdete obrovský výběr uchazečů, ale ti často nebývají seriózní.“

Dávají si do profilu lživé fotografie, někdy dokonce někoho úplně jiného, zamlčují nebo zkreslují osobní údaje – o stavu, zaměstnání, ale i koníčcích,“ tvrdí odbornice na seznamování. Problém je, že lži a podvody odhalíte až ve chvíli, kdy se s dotyčným sejdete na schůzce. Tím ztratíte nejen čas, ale i chuť dál hledat toho pravého.

Štěstí našla přes seznamku

Kateřina se naštěstí svým brutálním neúspěchem nenechala odradit a dala svému štěstí ještě jednu šanci. Zašla do seznamky. „Tady mi garantovali, že eventuelní nápadníci opravdu existují, nic nezamlčují ani nepřibarvují.

S koučkou jsem postupně probírala jednoho kandidáta po druhém, až jsme narazily na Petra. Vypadal sympaticky a měli jsme spoustu společného. Neříkám, že to byla láska na první pohled, ale zajímal mě tak, že jsme si dali další a další schůzku.

Nakonec to mezi námi doslova bouchlo a my se do sebe zamilovali naprosto bezhlavě. Jsme spolu teprve půl roku, ale já věřím, že to je jen začátek, a bude nám to klapat do konce života,“ říká Klára a výraz v jejích očích mluví za všechno. „Doufám, že brzy přijde i miminko,“ uzavírá své vyprávění.

Autor: připravila: maj