Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh se šťastným koncem: Znetvořený muž našel lásku!

22. února 2013 | 07:00

Kim Nilsson (36) trpí nemocí označovanou jako Recklinghausenova neurofibromatóza. Ta se projevuje různě, v případě Kima bohužel mnohočetnými nádory na obličeji. "Sloní muž" je ale šťastný - díky oddané partnerce a dvěma zdravým synům.

Když se Kim narodil, vypadal jako zdravé dítě. Ovšem po dvou týdnech se mu objevil otok na očním víčku. Pak přišla strašlivá diagnóza. Kim podstoupil několik operací, ale bez úspěchu. Projevy choroby se neustále zhoršovaly.

V osmnácti letech se rozhodl, že přestane bojovat, smíří se se svým osudem a pokusí se žít normální život. V té době už byl jeho obličej kompletně znetvořen. Nakonec se na něj aspoň trochu usmálo štěstí a seznámil se po internetu s mladou Josefine.

Ta pravá

Po nějaké době poslal Josefine svou fotografii. Dívka se s ním přesto chtěla sejít. Když ho poprvé spatřila, byla v šoku, ale rozhodla se jeho hendikep přehlížet.

Zanedlouho Josefine otěhotněla, a přestože je Kimova nemoc dědičná, nikdy neuvažovala o potratu. Porodila dva zdravé chlapce Jaspera a Caspera, kteří dělaji zamilovanému páru jenom radost. V současné době Kim a Josefine plánují velkou svatbu.

Pohádkový konec

O takovémto životě se Kimovi nikdy ani nesnilo. Je vděčný za svoji rodinu, která mu pomáhá zapomenout na jeho onemocnění. „Mám všechno, co si jen můžu prát a jsem moc šťastný,“ dodává spokojeně Kim. A pak že šťastné konce jsou jenom v pohádkách...

Recklinghausenova neurofibromatóza typu 1 je nejčastější formou neurofibromatózy. S touto chorobou se potýká přibližně jeden ze 3000 lidí. Vzniká změnou v genu, který chrání buňky před nádorovým onemocněním.

Je dědičná a projevuje se několika různě závažnými způsoby. Patří k nim například kávové skvrny na kůži, kožní a podkožní nádory, malé nádory po obvodu duhovky nebo změny kostí.

Autor: and