Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Živá porcelánová panenka: Narodila se s 30 zlomeninami!

31. ledna 2013 | 06:00

Každý pohyb v těhotenství její matky znamenal pro nenarozenou Millie Simpson jednu zlomeninu.. Doktoři říkají, že je vůbec zázrak, že přežila porod. Malá Millie Simpson se prostě narodila s příliš slabými kostmi.

Ještě když bylo dítě v děloze, lékaři přišli na to, že se nenarozené Millie extrémně tříští její křehké kosti. A každý pohyb její matky pro ni mohl znamenat smrt. Zlomila si totiž všechny kosti, které v tak malém těla měla, takže bylo velmi nepravděpodobné, že by dítě přežilo porod.

Mateřský pud byl ale silnější než strach a tak paní Smithová odmítla ukončení těhotenství a rozhodla se polámané děťátko přivést na svět.

Dnes oslavila holčička své druhé narozeniny a má se čile k světu. Sice se narodila se zlomenými žebry, ale její obrovská vůle žít dokázala, že je bojovnice. Bohužel se s ní její problémy nesou dál. „Je tak křehoučká, že se nemůže postavit na nohy,“ říká její matka. „Nemusela by totiž zvládnout unést svou vlastní váhu.“

„Je to naše porcelánová panenka. Má tak křehké kosti, že stačí doslova pouhý dotyk a můžete ji zlomit.“ Millie podstupuje léčbu vápníkem a roste z ní velká a silná osobnost. „Jsme na ni pyšní, protože bojuje jako lev. Vzepřela se všem problémům, je veselá a hravá.“

Ve 34 týdnu těhotenství poznala paní Smithová, že je něco v nepořádku. Lékaři se obávali, že nenarozené dítě špatně roste a je zpomaleno ve vývoji. Rentgen ale ukázal, že končetiny miminka jsou příliš malé a tak se obávali, že se dítě narodí jako trpaslík.

„Věděla jsem, že mám oproti ostatním maminkám výrazně menší bříško, ale nikdy by mě nenapadlo, že by to mohlo být tolik zlé,“ říká Smithová.

Autor: ema