Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zhubla 100 kilo, odstranění vytahané kůže jí stálo čtvrt milionu

4. března 2013 | 06:00

Obezita ohrožovala její život, lékaři jí nedávali víc než 10 let. Tehdy čtyřicetiletá Tracey Smalley neměla na vybranou. Musela zhubnout. Podstoupila proto bandáž žaludku a shodila neuvěřitelných 100 kilo. Jenže tělo jí hyzdila vytahaná kůže.

"Jen pár dnů po oslavě 40. narozenin mi lékaři sdělili, že pokud neshodím alespoň šedesát kilo, nedožiju se dalších kulatin. Myšlenka, že tady nechám opuštěné své tři děti, mě ničila. Musela jsem s tou nadváhou něco udělat. Kvůli sobě, stejně jako kvůli nim," svěřila se Tracey v rozhovoru pro Daily Mail.

Obézní kuchařka ze základní školy v anglickém Nottinghamu, které všichni přezdívali "Big Tracey", začala nekontrolovaně přibírat po porodu prvního dítěte. A i když se snažila nadváhy zbavit, vážila stále víc a víc.

Tracey vážila 175 kilo a lékaři jí varovali, že pokud nezhubne, brzy zemře.
Autor: profimedia.cz
Prokletý jojo efekt

"Nejsem líný člověk. Každý, kdo mě zná ví, že mi pohyb není cizí. Za všechno mohl můj nezdravý způsob stravování. Celý den jsem téměř nejedla. I když jsem byla obklopená jídlem, neměla jsem na něj chuť. Ale po příchodu domů jsem se ládovala čokoládou a chipsy," říká Tracey, která byla stále silnější.

Nešťastná žena vyzkoušela prášky i koktejly na hubnutí, podstoupila desítky diet. Po každé z nich však nakonec vážila víc, než na začátku. Bypass žaludku byl posledním zoufalým pokusem, jak se zbavit usazených tukových "polštářů". A vyšel.

Teď, po šesti letech, je Tracey o 100 kilo lehčí.
Autor: profimedia.cz

Z baculky štíhlou dámou

Během šesti let shodila Tracey neuvěřitelných 100 kilo. Byla znovu šťastná. Jenže tenhle váhový úbytek měl i své stinné stránky. Na těle jí zůstala spousta vytahané kůže.

"Ty visící 'laloky' vypadaly hrozně. Musela jsem si je nechat chirurgicky odstranit. Operace mě stála téměř 250.000 korun, které jsem měla ušetřené. Stačilo to však jen na úpravu břicha a prsou. Až se mi podaří uspořit další peníze, nechám si ještě odstranit přebytečnou kůži na rukou a nohou," prozradila ještě Tracey.