Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zhubla 120 kilo, ALE: Museli jí řezat kůži!

4. prosince 2012 | 07:00

Představte si, že vážíte 200 kg a shodíte víc než půlku. Na těle vám přirozeně zbude spousta povislé kůže. Britské pečovatelce Amandě Smith (44) jí zůstalo celých 4,5 kila…

„Zhubla jsem ze 197 na 76 kg,“ vypráví. „Jenže když jsem se podívala do zrcadla, připadala jsem si stejně odporná, jako když jsem předtím byla strašlivě obézní."

"Většinou se lidi cítí skvěle, když hodně shodí. Já jsem se ale cítila hrozně kvůli té spoustě vytahané kůže.“

Amanda je matkou šesti dětí a babičkou čtyř vnoučat. Nejvíc prý přibrala před jedenácti lety, když se po porodu syna začala přejídat dorty a smaženým jídlem.

„Nikdy jsem ale nebyla hubená,“ tvrdí. „Ve škole jsem prosila mámu, aby mě omluvila z plavání, v plavkách jsem se styděla.“

Takhle vypadala jako školačka...
Autor: profimedia.cz

Okamžik zlomu

Nejvíc údajně přibrala po každém porodu. Když se její váha vyšplhala téměř na dva metráky, došlo Amandě, že takhle to dál nejde:

„Jednoho dne jsem si řekla, že přece chci vidět svoje vnoučata vyrůstat! Nebyla jsem nemocná, ale selhání srdce mohlo přijít kdykoli…“

Před třemi lety proto investovala sedm tisíc liber, což je více než 200 000 Kč, do bandáže žaludku. A začala s dietou. Za dva roky shodila neuvěřitelných 120 kg, vytahaná kůže jí ovšem zůstala.

Tady naštěstí Amandě pomohli lékaři – podařilo se jim odoperovat celých 4,5 kg kůže, která na jejím těle zůstala po obrovských tukových polštářích. Operace trvala celých devět hodin a podle chirurgů byla jedním z nejnáročnějších zákroků tohoto typu.

"Bála jsem se svléknout"

Všechno však dobře dopadlo a Amanda je konečně spokojená.

...
Autor: profimedia.cz

„Když jsem začala s dietou, koupil mi můj partner Brian těsné krajkové šaty. Nevěřila jsem, že se do nich někdy vejdu! Dnes mi ale skvěle padnou, stejně jako džíny, které jsem si dřív vůbec nemohla dovolit.“

Největší radost má z toho, že může poprvé v životě nosit bikiny, převlékat se v šatně a hlavně – nestydí se svléknout před svým přítelem.

„Nikdy mě neviděl úplně nahou. Teď se před ním klidně svlékám, aniž bych se cítila špatně!“

Autor: mab