Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Přezdívali jí "drtič odpadků", teď je z ní královna krásy

9. října 2012 | 13:16

Nemá míry modelky, nevypadá jako panenka. Přesto se nenechala odradit a dokázala jít za svým dětským snem. I když sympatická brunetka váží úctihodných 140 kilogramů, byla korunována královnou krásy. Victoria Christensen (23) teď vzkazuje ženám: "Buďte tím, kým jste!"

Ponižování, bití, psychický teror. Během školní docházky si plnoštíhlá Victoria prošla doslova peklem. Kvůli nadváze se jí děti posmívaly, slovně i fyzicky jí napadaly.

Teď je okatá boubelka korunovanou královnou krásy, pyšní se titulem Mrs Utah Plus Amerika 2012 a na své plné křivky je patřičně hrdá.

"Nevinné" děti umí být kruté

"Ve škole na mě spolužáci pokřikovali 'tlusťochu', 'špekoune' nebo 'drtiči odpadků', mysleli si totiž, že sním všechno, co uvidím," vzpomíná dnes šťastně vdaná třiadvacetiletá Victoria.

Vše bylo ještě o to horší, že její dvě starší sestry, Dawn a Jennifer, byly obě štíhlé, sebevědomé a úspěšné.

"Mé nádherné sestry jsou o deset a šestnáct let starší, než já. Vzpomínám si, jak jsem jako dítě byla na několika módních přehlídkách a viděla je v krásných šatech. Lidé jim mávali a já toužila být na jejich místě," prozradila deníku Daily Mail Victoria.

Dospívající dívka se trápila a potají každoročně v televizi sledovala soutěž Miss Amerika. Obdivovala všechny ty nádherné účastnice a přála si být jednou mezi nimi.

Když se sen stane skutečností

Zlom v jejím životě nastal v moment, kdy mladá žena při své práci na webu narazila na odkaz na rozhovor s vítězkou soutěže Mrs Plus America 2011.

"Moje první myšlenka byla 'počkejte moment - Plus?'. A najednou jsem si uvědomila, že mám šanci být jednou z těch "obdivovaných" dívek, přestože nejsem ani dost hubená, ani dost hezká," prozradila.

Victoria se rozhodla ignorovat všechny své kritiky a posměváčky a vydala se za svým snem. "Byla jsem samozřejmě nervózní, ale můj úžasný manžel Fred mě dokázal povzbudit a podržet."

"Soutěž Mrs Plus Amerika mi změnila život. Pomohla mi změnit se v sebevědomou ženu a dala mi sílu přijmout sama sebe takovou, jaká jsem," dodává Victoria, která chce všem předat své poselství. "Buďte tím, kým jste!," vzkazuje všem.