Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Děsivé! Chtěla jen zhubnout, teď umírá na podvýživu!

18. ledna 2013 | 06:00

Může jíst cokoliv a přitom nepřibere ani deko. Zní to jako splněný sen. Pro mladou maminku Gemmu Long (28) je to však spíš děsivá noční můra. Po nepovedeném bypassu žaludku nedokáže její tělo absorbovat potřebné kalorie. Hrozí jí, že vyhladoví k smrti.

"Myslela jsem, že operace vyřeší všechny mé problémy s nadváhou. Věděla jsem, že bypass žaludku změní můj život. Ale že ho převrátí úplně naruby, jsem nečekala ani v tom nejhorším snu," říká zoufalá mladá žena.

Vytoužená operace jí změnila život

Už od dětství trpěla dnes osmadvacetiletá Gemma Long obezitou. Před pěti lety proto absolvovala bypass žaludku, díky kterému za necelý rok zhubla o sedmdesát kilogramů.

Kvůli velkému a především rychlému váhovému úbytku jí však na těle "visela" spousta přebytečné kůže. Gemma, která toužila být krásná se vším všudy, podstoupila plastiku.

"Byla jsem nadšená! Vážila jsem nejméně za celý svůj život. Věřila jsem, že teď už budu mít dokonalou postavu," vzpomíná. Jenže pokles váhy se nezastavil. Gemma hublá dál. Lékaři pro to nemají vysvětlení.

Dřív Gemma vážila neuvěřitelných 130 kilo, teď je ráda, když se jí podaří udržet váhu na 44 kilech.
Autor: profimedia.cz

Veškerá síla jí opustila

Dvojnásobná matka musí denně přijmout neuvěřitelných 3500 kalorií, jinak hrozí, že zemře hlady. Problém spočívá v tom, že z většího množství cukru se jí dělá špatně. Její váha proto neustále klesá. V současnosti váží jen 44 kilo a je už tak slabá, že dokáže ujít sotva pár kroků.

"Nezvládnu jít ani vyzvednout děti do školy. Zhubnout jsem chtěla proto, abych se o ně dokázala lépe postarat, ale dopadlo to bohužel přesně naopak. Bojím se, že zemřu hlady. Lituju, že jsem ten zákrok podstoupila," říká nešťastná žena.

Kvůli zdravotním problémům se Gemma navíc musela vzdát své milované práce. "Byla jsem zaměstnaná v zákaznickém servisu. Práce s lidmi mě hrozně bavila. Cítím se ale tak špatně, že bych to prostě nezvládla," dodává.