Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zastavili dům, aby si pojistili narození dcery

14. července 2011 | 11:50

Heather Anspach (30) s manželem Paulem měli už dva syny a dceru. Ale protože chtěli skóre pohlaví potomstva vyrovnat, dali všechny své peníze za to, že budou mít další holčičku. Zastavili proto i svůj dům!

Jedno z nejdražších dětí na světě, tak by se dala nazvat teprve sedmiměsíční Maliah. Její rodiče Heather a Paul Anspachovi z amerického Kentucky dokonce zastavili dům, aby se jim dcera narodila. Chtěli totiž stoprocentní záruku, že to opravdu bude holčička, která by doplnila jejich dva syny Tylera (10) a Trentona (8) a šestiletou dceru Madelyn. Další dcerou si totiž splnili svůj vysněný model rodiny, mít od každého pohlaví dva potomky.

„Naprosto rozumím Victorii Beckham, která chtěla po třech synech konečně holčičku. Své dva chlapce miluji a za nic bych je nevyměnila, ale prostě jsem toužila mít další dceru, aby i Madelyn měla parťačku,“ zdůvodňuje Heather své rozhodnutí za takovou jistotu zaplatit.

Pohlaví dítěte na objednávku

Oslovili proto lékaře z losangeleské kliniky Jeffreyho Steinberga, který tuto službu umožňuje a podle všeho na ni i pěkně vydělává. Za výběr patřičného embrya si totiž účtuje 24 tisíc dolarů, což je v přepočtu 420 tisíc korun. Tolik manžele Aspanachovi stálo běžné umělé oplodnění, ovšem se zárukou, že budou mít na přání právě holčičku. „Nejsme žádní milionáři, vyděláváme tak akorát, že nám to stačí na pohodlný život. Něco jsme měli našetřené a půlku částky jsme si museli půjčit od banky a ručíme za to svým pětipokojovým domem. Ale každý dolar se za naší dcerku vyplatil,“ říká prodavačka Heather.

Napřed proto podstoupila hormonální léčbu, aby „produkovala“ více vajíček. Podařilo se jich odebrat celkem jedenáct a mimoděložně uměle oplodnit šest, ale nakonec pouhé dvě embrya byla ženského pohlaví. Jedno pak bylo Heather implantováno a jako zázrakem se hned napoprvé úspěšně ujalo. Zbytek oplodněných vajíček byl prý věnován na další výzkum. „Vím, že spousta lidí tuto metodu výběru embrya odsuzuje, ale myslím, že je to každého věc. Není to přeci privilegium jen slavných a bohatých,“ dodává Heather.

Co si Anspachovi zaplatili, to se jim tedy také splnilo. Dcerka Meliah rodinu doplnila k  vysněné úplnosti 25. listopadu 2010. „Už se těším, až jí řeknu, že byla pečlivě vybraná a kolik nás stála. Celý proces jejího vývoje od oplodnění vajíčka máme nafocený a jednou jí to ukážeme. Věřím, že to pochopí, protože je pro nás o to víc vzácná,“ uzavírá Heather Anspach.

Autor: INT, bak