Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

57 let po rozvodu jsou stařečci znovu manželé

Fotografie
1. února 2011 | 18:01

Když se v roce 1954 Elsie (90) s Lesliem (93) rozvedla, byla pevně přesvědčená, že to bude navždy. Nyní, po více než půl století jsou ovšem znovu spolu. A co víc, svoji znovu nalezenou lásku opět stvrdili manželským slibem.

Do jedné řeky dvakrát nevstoupíš. Tímto příslovím se starší manželé Leslie (93) a Elsie (90) Harperovi rozhodně neřídí. Pár se totiž po 57 letech po rozvodu opět dal dohromady a po sedmi letech vztahu svoji opět objevenou lásku stvrdil výměnou snubních prstýnků. Oba si po tehdejším rozvodu v roce 1960 vzali jiné partnery, ale Elsie manžel Peter Dunn zemřel v roce 2002, a Leslie ovdověl dva roky poté.

Znovunalezená láska po 50 letech

Oba bývalí manželé tedy opět zůstali každý sám a oba tak měli dost času na přemýšlení. Ticho v jejich nulové konverzaci přerušil Leslie, který se své bývalé ženě jako první ozval a navrhl setkání. "Nemohla jsem uvěřit, když mi volal," svěřila se paní Harperová. "Byl to skutečně zážitek vidět svého bývalého muže po tolika letech. Jako bychom se nikdy nerozešli," dodává dojatě Elsie.

"Vůbec se nezměnil. Pořád má černé vlasy, i když moje jsou celé šedivé. Když jsme spolu, cítím se zase o tolik mladší. Trvalo mi 50 let, než jsem se rozhodla se s ním znovu shledat a vyplatilo se," tvrdí čerstvá novomanželka. "Byla jsem na něj naštvaná ještě dlouho poté, co jsme se rozvedli, ale teď naší svatby vůbec nelituju."

Dcera jako dohazovačka

Po rozvodu už Elsie Leslieho nechtěla nikdy vidět. Pauline (65), jejich dcera, byla stále v kontaktu s oběma, ale všichni tři dohromady se do té doby nikdy nesetkali. Ani jeden o setkání s druhým nestál. "Teď to mezi námi ale vypadá, jako bychom se nikdy od sebe neoddělili," říká nadšeně Elsie.

"Myslím, že jsme oba rozvod nesli velmi těžce. Naše láska nám ale skutečně přetrvala dodnes," dodává Leslie, který v padesátých letech pracoval u námořnictva. Po smrti své druhé manželky se rozhodl kontaktovat svou dceru Pauline a požádal ji o telefonní číslo své bývalé ženy. Pauline otci číslo předala a od té doby se bývalí manželé začali novu scházet.

Štastný konec

Po 7 letech nově objeveného vztahu se Leslie podruhé rozhodl svojí ženu požádat o ruku a ta s radostí souhlasila. "Je to pro mě po tolika letech tak romantické. I naše dcera je nadšená, že její rodiče jsou zase spolu," svěřila se nadšeně Leslie. Nejen rodina, ale i okolí staršího páru má z jejich svazku radost. "Každý byl opravdu šťastný z takové zprávy. Je jim souzeno být spolu," radostně dodává sousedka obou manželů, paní Goodsonová.

Autor: INT, KNbr