Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Elisany (14): Měří 206 cm a je nešťastná

1. září 2010 | 07:08

Mezi vrstevníky se neztratí! Brazilská dívka Elisany Silva měří ve 14 letech neuvěřitelných 206 centimetrů a stále roste.

Sama žertem říká, že měla mít hlavní roli ve filmu Avatar, kde stvoření měří zhruba dva metry. Nemůže ale ani chodit do školy. Kvůli vzácné chorobě způsobující růst se nevejde do školního autobusu.

Elisany měří o celých 55 centimetrů více, než bývá v zemi v tomto věku průměrem. Sama o sobě smutně říká, že není příliš šťastnou dívkou. Cítí se osamělá a izolovaná od svých vrstevníků. „Nemůžu nic dělat normálním způsobem. Chtěla bych si hrát s přáteli, ale nemohu,“ řekla dívka v brazilské televizi, kde si stěžovala mimo jiné i na to, že nemůže chodit do školy jako ostatní děti. Údajně proto, že se nevejde do školního autobusu.

Rodina nemá peníze na léčbu

Je velmi pravděpodobné, že dívka ještě poroste. Lékaři se obávají, že trpí gigantismem. Zatím není jasné, zda nemá nádor, který by tlačil na hypofýzu, což by vysvětlovalo její extrémní růst. Rodina však nemá ani peníze na případnou léčbu. Extrémní výška způsobuje jinak pohledné dívce mnoho potíží, ta ale i přesto nepřestává věřit ve své sny. Jednoho dne chce být modelkou.

Autor: INT, so, jak