Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Živoucí stvůra: Rohatá upíří žena s hadím jazykem hvězdou Body Art festivalu

30. června 2015 | 17:03

Bývalá právnička, matka čtyř dětí, která se teď živí jako tatérka, má sama tělo pokryté tetováním a poseté piercingy, rozzříznutý jazyk, špičaté tesáky a na čele implantovaných několik titanových rohů. Dokonce si i nechala změnit barvu očí. V Mexiku, odkud pochází, se jí příznačně přezdívá Upíří žena. Její vzhled vzbuzuje v lidech rozporuplné reakce, na tetovacích festivalech je ale žádanou "celebritou".

Možná se vám to bude zdát neuvěřitelné, ale sedmatřicetiletá Maria Jose Cristerna z mexického městečka Guadalajara, pochází ze silně nábožensky založené katolické rodiny. Vystudovala právnickou fakultu a nějakou dobu se jako právnička i úspěšně živila.

Po letech domácího násilí, kterému musela během prvního manželství čelit, ale objevila způsob, jak se vyjádřit prostřednictvím vlastního těla. A nyní se touto cestou snaží pomáhat ostatním. Přišla na to, že práce tatérky je jí mnohem bližší.

Ve své práci, která je už známá po celém světě, spatřuje Maria způsob, jak se stát nesmrtelnou. A daří se jí to. Je označována jako skutečně nadaná umělkyně. Sama však také připomíná umělecké dílo. Se svým vzhledem ale ještě prý není u konce. Plánuje si nechat vložit další dva titanové implantáty, tentokrát do zadní části hlavy. Budou symbolizovat kázeň.

Extravagantní matka čtyř dětí, která je podruhé vdaná, o sobě tvrdí, že rozhodně není nijak výjimečná. "Jsem úplně normální ženská. Tetováním vyjadřuji své nitro. Zažila jsem násilí v rodině, v mém životě bylo hodně změn. Důležité ale je, že teď jsem šťastná," říká Maria.

"Vše, co jsem udělala, bylo přenesení vnitřních pocitů ven. Byla jsem taková vždycky, ale více než cokoli jiného mi v tom, abych to provedla, bránil strach. Strach z toho, že by se to nemuselo mému ex manželovi líbit, strach z psychického týrání. Pak jsem se ale najednou mohla znovu nadechnout. Stejně jako každá žena, která ráno vstane a může si dát kávu beze strachu, že ji někdo chytne pod krkem," popsala své pocity.

A jak reaguje okolí na její velmi neobvyklý zjev? "Dříve se mnou nikdo nemluvil, teď jsem mezinárodně známá. Všichni se se mnou chtějí poznat. Nikdo mě nediskriminuje," říká spokojeně Maria, se kterou se fanoušci nedávno mohli potkat na šestém veletrhu Expotattoo v Medellinu.

Autor: red