Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak se zbavit vytetovaného jména ex? Tattoo polepšovna vám pomůže

6. srpna 2020 | 06:00

Tetování, která si necháme udělat na důkaz lásky, dovedou být pěkně zrádná. Ostatně jako samotné vztahy. Vytetovaná jména svých ex máme na kůži i na očích pořád, i když bývalého nemůžeme ani vidět. Své o tom ví Štěpánka. Jméno svého přítele si nechala zvěčnit na zápěstí. „Hřích z mládí,“ komentuje to. Jenže spolu už dávno nejsou. Štěpánka je šťastná po boku jiného muže, se kterým má dokonce čtyřletého Matthewa. Jméno na zápěstí jí ale stále připomíná bývalého.

Proto se rozhodla přestat staré tetování schovávat pod hodinkami a něco s ním udělat. Tetování samozřejmě nejde z kůže „vygumovat“. Ani lasery nepodávají stoprocentní výsledky. Nejelegantnější řešení tedy je nechat si tetování překrýt jiným.

Předělávka, neboli cover, nejde udělat vždy a pro tatéry je to náročnější než pracovat s čistou kůží. Musí samozřejmě vycházet z původního motivu. „Cover musí být vždycky větší než původní tetování,“ vysvětluje tatérka Any z tetovacího studia Hell. Specializuje se na pohádkové, zvířecí a fantasy motivy. Často je doprovází ornament a právě kvůli ornamentu si ji Štěpánka vybrala. Nabídla tatérce i velkorysý prostor, což je u předělávek důležité.

Any nechala předloktí a část hřbetu ruky rozkvést květinovým motivem. Původní nepovedené tetování se schovalo pod černý pásek. Minulost máme přece všichni. Můžeme ji samozřejmě tutlat, ale větší umění je navázat na ni a přetvořit ji v něco krásného.

Podívejte se na Štěpánčino původní i nové tetování v prvním dílu Tattoo polepšovny, kde si berou do parády nepovedená tetování.

Autor: REDAKCE