Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejdřív outsider, teď ikona královských trendů! Čerstvě provdaná princezna Beatrice boduje

21. července 2020 | 06:00

Od dam z královské rodiny se očekává navýsost vytříbený cit pro módu, kterým půjdou příkladem ostatním. Už princezna Diana byla vzorem pro ženy a dívky napříč generacemi. Jejími modely se inspirujeme dodnes a udávají současný módní diktát. Ten bezpochyby určují i vévodkyně Kate nebo Meghan Markle, ačkoliv druhá zmiňovaná již dobrovolně opustila funkce předních členů britské královské rodiny. A co princezna Beatrice z Yorku? Nestojí příliš ve stínu svého slavného příbuzenstva? Od pátku, kdy se provdala za italského developera Edoarda Mapelliho Mozziho, předčí všechny!

V minulosti sklízela módní kritiku za nevkusnou a velmi odvážnou módu a doplňky v podobě extravagantních klobouků. Na klobouk s výraznou mašlí od výstředního kloboučníka Philipa Treacyho, který vynesla v roce 2011 na svatbu Kate Middleton a prince Williama, nikdo nezapomene. Vysloužil si nelítostnou kritiku a přirovnání k preclíku. Ačkoliv nesklidil mnoho módního uznání, své ovace získal v souvislosti s dražbou pro ohrožené děti – fondu UNICEF se tak věnovalo téměř 2 500 000 Kč.

Od doby, co žije vnučka královny Alžběty II. po boku úspěšného a pohledného podnikatele v oblasti realit Edoarda Mapelliho Mozziho, syna hraběte a alpského lyžaře Alessandra Mapelliho Mozziho a Nikki Williams-Ellis, jenom září. Nebo to bude tím, že již několik měsíců spolupracuje se stylistkou lady Emily Compton a její obchodní partnerkou Olivií Buckingham? Tak či onak se tyto vibrace v šatníku mladé princezny konečně setkávají s úspěchem.

Podívejte se na módní cestu princezny Beatrice!

Které outfity změnily módní pohled na princeznu Beatrice?

Dáma v exkluzivní krajce

Princezna Beatrice má sklon především ke strukturovaným, vyšívaným šatům a monochromatické či elegantní černé,“ poznamenala módní návrhářka a stylistka Holly Jade O'Leary pro britské bulvární noviny Express.co.uk. A tahle inklinace se zdá být velmi zdařilá. Právě monochromatický styl odívání a vyšívané či krajkované šaty princezně lichotí, což dokázala minulý rok na svatbě lady Gabrielly Windsor, dcery královnina bratrance. Krajkovanou noblesu spočívající v překříženém horním sedle a vrstvené sukni doplnila psaníčkem v totožné barvě a pudrovými lodičkami s páskem kolem kotníku a odpovídajícím fascinátorem v podobě decentního květinového kloboučku. Večer se převlékla do podobného stylu šatů, a to ve smaragdově zelené, která jde ruku v ruce s její rezavou hřívou a růžovým, anglickým tónem pleti.

Ikonické střevíčky a vlasy dělají člověka

Vlasy sčesané dozadu princezně velmi lichotí, zvýrazňují její obličejové rysy a opticky jí zeštíhlují obličej. Na výstavu fotografií Lennyho Kravitze ve spolupráci s Don Pérignon zvolila černý top se saténovou lehkou midi sukní oranžové barvy se skořicovým podtónem. Celý look doplnila černým oversized blejzrem a černými, pro ni ikonickými lodičkami s pásky napříč nárty a kolem kotníků, na které nedá dopustit.

Šťastné květiny

Vnučka královny Alžběty II. častokrát volí vzor květin vyjímající se na šatech. Jedny takové si oblékla na focení snímku, kterým Buckinghamský palác oznámil její zásnuby. Monumentální květy na lahvově zeleném podkladu princeznu rozzářily. Její ruku zdobil krásný zásnubní prsten s blyštivým solitérním kamenem.

A co svatební šaty?

V pátek se konečně princezna dočkala odkládané svatby. Obřad se nesl ve skromném komorním duchu. Odehrával se v All Saints Chapel ve Windsoru. Mezi minimem hostů byli bezpochyby ti nejdůležitější, tedy babička královna Alžběta II. a dědeček princ Philip. Oba měli z intimního obřadu upřímnou radost. Není zcela vyloučeno, že za nápadem skromného obřadu stojí právě královna.

Beatrice vynesla k oltáři šaty zapůjčené od samotné královny (jsou od návrháře Normana Hartnella) a diamantovou čelenku, kterou měla královna na své svatbě v roce 1947. Že by kompenzace za tolik intimní a anonymní obřad bez ceremonií?

Autor: Žaneta Podlahová