Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Brad Pitt: Proč nesouhlasí, aby dcera podstoupila změnu pohlaví? A co na to jeho matka?

18. prosince 2019 | 06:00

Nedávno se objevil v novém filmu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu a v sci-fi thrilleru Ad Astra – a pořád je to herec, na kterého stojí za to se dívat. Jak žije po rozchodu s Angelinou Jolie a co mu pomáhá zvládat samotu? Přestože se v poslední době objevuje na veřejnosti s pihatou třicetiletou kráskou, o nic vážného prý nejde. Stále totiž řeší finanční vyrovnání se svou exmanželkou. Právě dnes slaví své šestapadesáté narozeniny.

Brad Pitt začínal kdysi jako obří kuře s nápisem El Pollo Loco a lákal zákazníky, aby vstoupili právě do restaurace toho názvu. Od té doby uplynulo hodně vody a z obřího kuřete se stal respektovaný hollywoodský herec, který to dotáhl daleko. Navzdory některým hlasům, že jen díky tomu, jak vypadá. Pravda to rozhodně není. Brad Pitt umí hrát, to, že je navíc hezký, je jen třešnička na dortu. On sám o svém vzhledu říká: „Být krásný není žádná zásluha a rozhodně nechci být sex symbolem.“ To, že má talent, prokázal ve filmech Teče tudy řeka, Interiew s upírem, 12 opic, Podfu(c)k či Dannyho parťáci. Při natáčení snímku Mr.&Mrs. Smith z roku 2005 pak poznal Angelinu Jolie a byla z toho velká láska.

Alkohol se stal problémem, který nezvládal

Do roku 2014 žili společně, zplodili tři děti a tři adoptovali. V roce 2016 se rozvedli, ale dodnes nemají vyřešený majetek. Rozvod snášel Brad Pitt dost těžce, nemohl se také vídat s dětmi, protože čelil obvinění z fyzického napadení a nadměrného pití. V nedávném rozhovoru pro časopis GQ přiznal, že mu alkohol přerostl přes hlavu a způsobil spoustu osobních problémů. To zřejmě narážel na to, že měl v soukromém letadle uhodit syna. „Vlastně si nemůžu ani vzpomenout na den po vysoké škole, kdy jsem nepil. Když přišla rodina, nechal jsem všeho, kromě pití. Jenže pak to začal být problém, který jsem už nezvládal,“ prozradil v rozhovoru.

Nedávno se také pro The New York Times svěřil s tím, jak po rozvodu s Angelinou Jolie trpěl bolestí, zármutkem a pocitem velké ztráty. Tehdy si taky uvědomil, že musí něco ve svém životě změnit. Začal bojovat s alkoholem, osmnáct měsíců navštěvoval Anonymní alkoholiky a tam poprvé mluvil o své závislosti, aniž by ho někdo odsuzoval. „Bylo to místo, kde se lidé soudili jen minimálně, bylo to opravdu osvobozující, ukázat i ty ošklivé stránky své osobnosti. Je v tom velká síla,“ vypráví.

Miluje rituály, svého psa a oheň

Přestal definitivně pít a místo alkoholu dnes sáhne raději po brusinkovém džusu nebo zeleném čaji. Žije ve starém domě v Hollywood Hills se svým buldokem Jacquesem, s nímž chodí na dlouhé procházky. Miluje ranní čajový rituál a zapálený oheň v krbu. „Je to pro mě oslava života. Oheň zapálím ráno i večer, než jdu spát. Když hoří, cítím život. A cítím život i v tomto domě,“ prozradil.

Vedle nových rituálů přidal ke svým koníčkům taky sochařství, do něhož se zamiloval v roce 2017. „Je to moje nová láska. Chodil jsem do sochařského studia svého kamaráda a trávil tam hodně času. Přítel mě tam nechal dřepět celý měsíc. Beru to jako posvátnou věc.“ Díky umění se udržuje v psychické pohodě a možná mu to taky pomáhá v tom, aby znova nezačal pít.

Nejnovější spor mezi exmanžely? Změna pohlaví jejich dcery!

V posledních dnech vyšly na veřejnost informace o dalších sporech mezi Bradem Pittem a jeho bývalou manželkou Angelinou. Jejich třináctiletá dcera Shiloh Jolie-Pitt totiž odmalička preferuje chlapeckou image a nyní přišla s tím, že touží po změně pohlaví. Právě kvůli tomu se dostal Brad Pitt do ostrého sporu s Angelinou. Americká média nedávno prozradila, že Shiloh podstupuje hormonální léčbu, ale s tím herec nesouhlasí. Domnívá se, že na přeměnu pohlaví je ještě moc brzo. Angelina je naopak na straně dcery. Matka herce ovšem tvrdí, že problém je jinde a dcera obou herců by spíše potřebovala psychiatra.

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

 



 

 

Autor: aši