Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Idol Brandon z Beverly Hills 90210 se vrací! Co dělal Jason Priestley celých dvacet let?

28. srpna 2019 | 06:00

Když se před dvaceti lety objevil na televizních obrazovkách seriál Beverly Hills 90210, jen málokdo tušil, jak velkou popularitu získá. Příběhy bohatých teenagerů z Los Angeles – koho by to mohlo zajímat? Zajímalo to mnohé, a hodně!

Seriál se stal kultem a točil se deset let! Většinu hlavních představitelů proslavil a oni zažívali vrchol kariéry. Po skončení natáčení se bohužel už moc neprosadili. Teď se na obrazovky po dvaceti letech seriál vrací, sice jen v šestidílné sérii, ale prý se máme na co těšit. Jak šel čas s největší hvězdou seriálu Jasonem Priestleym, představitelem Brandona Walshe?

Jasonovi je právě dnes padesát let! Z pohledného kladného hrdiny Brandona, jak si ho všichni (hlavně fanynky) pamatují z legendárního seriálu Beverly Hills 90210, vyrostl stejně pohledný padesátník, který je podle slov svých přátel „úplně stejný, jako byl Brandon“. Slušný, čestný, přímý, prostě kladňák se vším všudy. On sám sebe tak ale nevidí, prý má dost neřestí.

Narodil se v kanadském Vancouveru a není divu, že ho lákalo herectví. Matka Sharon byla totiž také herečka, díky ní se už v pěti letech objevil v televizních reklamách. Přibyly malé role v TV seriálech, ale ve třinácti přišel zlom. Prý ho už nebavilo pořád myslet na to, jak vypadá nebo jak by měl vypadat. Začal hrát hokej, nechal si narůst dlouhé vlasy a začal nosit vojenské kanady. Mezitím zvládl střední školu a kolem osmnácti zjistil, že mu vlastně herectví chybí.

Začal chodit na hodiny herectví a v roce 1987 se přestěhoval do Kalifornie. Objevil se v seriálech MacGyver, 21 Jump Street, Dobrodružství Beanse Baxtera a pak přišel rok 1990, který změnil jeho život. Roli Brandona nemohli producenti pořád obsadit, teprve čtyři dny před začátkem natáčení se přišel ukázat Jason – a role byla jeho. A producenti udělali dobře. Jason byl jako Brandon okouzlující, role ho proslavila, a dokonce za ni byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus (mimochodem, jako jediný ze všech dalších představitelů v seriálu).

Natáčení seriálu Jason Priestley "obrečel"

Bohužel, role Brandona se stala tak trochu jeho prokletím. Jason byl ale vždy velmi ctižádostivý, takže několik let před skončením natáčení seriálu se vrhl i na produkci a některé díly produkoval. Když hlavní producent Aaron Spelling natáčení definitivně ukončil, Jasona to velmi mrzelo. Ve své autobiografické knize A Memoir mimo jiné radí začínajícím hercům: „Bez diskuse: máte-li to štěstí, že hrajete v nějakém televizním hitu, neodcházejte z něj, dokud vás nenechají zabít. Nikdy nevíte, jestli bude nějaké další příště.

 

Ani pak ovšem Jason nezahálel. Sice i nadále točil, ale objevoval se hlavně v televizních filmech a seriálech, případně si zahrál hlavní role v kanadských snímcích. Vedle toho se věnoval a věnuje produkci a režii. Po celou dobu od ukončení Beverly Hills 90210 se taky přátelil s Lukem Perrym, představitelem Dylana. Ten bohužel letos na jaře podlehl mozkové mrtvici. Zpráva o jeho smrti Jasona velmi zdrtila. V oživeném šestidílném seriálu se už Luke neobjevil, ale herci jeho památku uctili velmi vkusně.

Tři manželky a dvě děti

V soukromém životě to měl jako na houpačce, poprvé se oženil ještě na začátku své herecké kariéry, vystřídal spoustu žen a nějaké románky proběhly i s některými herečkami kultovního Beverly Hills 90210. Podruhé se oženil s maskérkou tohoto seriálu Ashley (jak jinak), ale i tohle manželství se rozpadlo. Teprve třetí vztah mu vyšel. I Naomi je filmová maskérka, v roce 2005 si ji na Bahamách vzal za ženu. Mají spolu dvě děti, dceru Avu Veroniku (2007) a syna Dashiella Orsona (2009). Mimochodem, byla to právě Naomi, která herce zachránila před alkoholem, kterému svého času propadl. To vše se stalo po autonehodě, kterou měl herec v roce 2002 právě pod vlivem alkoholu. Teď, jak se zdá, seká dobrotu.

Prohlédněte si fotogalerii snímků herců kultovního seriálu Beverly Hills 90210!

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Jaké byly jejich osudy? Další příběhy hereček a herců najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

Autor: aši