Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč nás muži opouštějí? 3 tajné důvody, které je k tomu vedou!

  • 25. června 2017 | 06:00

    Byl do vás zamilovaný až po uši, ale pak váš vztah zničehonic ukončil? A přitom vy jste byla hodná holka, která ho tak moc milovala? Proč tedy? Co jste tak hrozného provedla? Zde jsou tři tajné důvody, proč se muži rozcházejí s opravdu hodnými ženami!

  • 1. Cítil se pod tlakem a nedoceněný

    Autor: Profimedia

    Možná jste to myslela dobře, ale možná to, že jste ho pořád honila, vyžadovala jste více lásky, náklonnosti či sexu, on vnímal docela jinak. Možná jste se až příliš často snažila „opravit“ věci ve vašem vztahu místo toho, abyste dala šanci jemu, aby se projevil. Muži, kterým ženy nedávají najevo, že jsou muži, a kterým neustále něco vyčítají, velmi často raději takový vztah opustí.

    Jestli to ve vašem vztahu právě tak fungovalo a existovala určitá nerovnováha, je víc než pravděpodobné, že se váš partner cítil pod tlakem a ve vaší přítomnosti neadekvátně. A co je důležité, abyste věděla: vůbec to nebyla vaše chyba. Většina mužů má strach z emočního tlaku, a jakmile na ně někdo „tlačí“, začnou si okamžitě myslet, že všechno, co dělají, nebude nikdy dost dobré. To způsobí, že muži přirozeně vypnou a zablokují své srdce.

    Na co se musíte připravit, když vás čeká rozvod? Podívejte se na naše video:

    Video se připravuje ...
    Na co se musíte připravit, když vás čeká rozvod manželství • VIDEO: Asociace neúplných rodin

     

  • 2. Váš vztah byl konkurenční

    Autor: Profimedia

    Pokud má muž pocit, že musí neustále ženě konkurovat ve vztahu, nejenže se začne cítit neadekvátně, ale také jako někdo, kdo je pro ženu málo chlapský. Lidé nemohou ovládat celý vztah, tedy toho druhého, to by bylo nefér pro obě strany. Úspěšný vztah je o tom, že každá osoba ve vztahu se v určité chvíli a v určitých oblastech vzdává kontroly. Když se to nestane, obě strany začnou soutěžit o výhru a nakonec nevyhraje nikdo.

    Tahle dynamika se objevuje například v tomto scénáři: v společném kontaktu s přáteli se partneři dohadují o tom, kdo je hlava rodiny nebo kdo je živitel rodiny, kdo vydělává víc peněz a podobně. Jestli jste ve vztahu neustále soupeřili o to, kam půjdete na večeři, jestli půjdete do kina, nebo raději za sportem, a pokud váš partner měl neustále pocit, že musí pořád a neustále bojovat, pak není divu, že to nevyšlo. Nikdo nechce celý život bojovat.

  • 3. Necítil se respektován

    Autor: Profimedia

    Muž nemůže budovat život se ženou, která ho nerespektuje. A je jedno, že jinak jste byla fajn partnerka, která vařila, prala, žehlila, chodila s ním do společnosti. Muž musí mít pocit, že jeho partnerka stojí za ním, váží si jeho rozhodnutí a že v nejhorších chvilkách bude ráda, že ji ochrání mužská hruď. Ano, to je skrytá pravda o mužské povaze. K tomu, aby se vám mohl zcela odemknout, včetně něžností a lásky, potřebuje cítit hlubokou úctu z vaší strany.

    To jsou tři hlavní důvody, proč muži opouštějí i hodné holky. A jestli vás ještě neopustil, pak je na čase podniknout kroky k nápravě – pokud ho fakt milujete. Třeba máte ještě šanci! 

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.