Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední kapka: 7 zpovědí žen, které se rozhodly rozvést

  • Někdy už nemá cenu bojovat. Jak poznáte, kdy je s vaším vztahem konec?
    30. března 2015 | 06:00

    I v těch nejharmoničtějších vztazích přijdou chvíle, kdy se ptáte sama sebe, proč vlastně s tím druhým jste. Ale když spory a hádky přerostou určitou mez a stanou se každodenní realitou, je na čase zvážit, zda má ještě nějaký smysl snažit se vztah, či dokonce manželství udržet. Zeptaly jsme se sedmi rozvedených žen, kdy si poprvé uvědomily, že se prostě musí rozvést.

  • Zjistila jsem, že s ním nepočítám



    Autor: Shutterstock.com

    Čekala jsem naše druhé dítě a přemýšlela o budoucnosti, plánovala, jaké to bude, starat se o dvě děti, když jsem se přistihla, že v ní s manželem vlastně nepočítám. Byl tak často pryč a nepodílel se na výchově syna i společné domácnosti tak dlouho, že jsem s ním prostě přestala počítat. Tehdy jsem si uvědomila, že oba od života očekáváme něco jiného. A krátce po narození Aničky jsem se rozhodla v manželství nezůstávat.

    Barbora (30)

  • Přestala jsem na něj myslet jako na svého nejdůležitějšího člověka

    Autor: Shutterstock.com

    Prošli jsme si s exmanželem dlouhou a trnitou cestou, ale ten moment, kdy jsem si poprvé uvědomila, že to nejspíš opravdu nemůže mezi námi fungovat, si pamatuji přesně. Tehdy se mi povedlo dokončit projekt, na kterém jsem v práci přes rok pracovala a který měl nakonec velký úspěch. Hned jsem to psala své sestře a nejlepší kamarádce, ale zavolat to manželovi mě nenapadlo. Proč taky. Nezajímá ho to. V tu chvíli mi bylo jasné, že už vlastně nežijeme spolu, ale vedle sebe.

    Monika (38)

  • Můj desetiletý syn se zeptal, jestli se rozvedeme



    Autor: Shutterstock.com

    Když se mě po jedné z mnoha hádek s manželem můj desetiletý syn cestou do školy v autě zeptal, zda se s tátou rozvedeme. Samozřejmě jsem ho ujistila, že nic takového se nestane, ale když jsme o tom později s manželem mluvili, bylo to poprvé, kdy jsem o té možnosti začala přemýšlet. Uvědomila jsem si, jak naše spory a neustálé napětí mezi námi působí na děti.

    Helena (42)

  • Chtěla jsem pro něj to nejlepší



    Co když se ze vztahu vytratí chuť zajímat se o toho druhého?
    Autor: shutterstock.com

    Asi to zní divně, ale ta chvíle, kdy jsem si uvědomila, že se musíme rozvést, přišla tehdy, když jsem přestala být na exmanžela naštvaná. Když ze mě všechen vztek a nenávist vyprchaly a já jsem cítila, že k němu necítím už ani negativní emoce. Že je to prostě chlap, se kterým nemám nic společného. Tehdy jsem pochopila, že rozvod bude pro oba dva to nejlepší, co můžeme udělat. Že jen tak máme oba šanci být v životě šťastní.

    Vlaďka, 31 let

  • Už jsem nechtěla lhát rodině



    Vánoce, hádka
    Autor: Shutterstock

    Celé dva roky jsme před zbytkem rodiny předstírali, že je všechno sluncem zalité, a přitom jsme spolu už ani nemluvili. Nenáviděla jsem rodinná setkání, protože jsem musela nahodit úsměv a dělat, že jsem šťastná, což bylo hrozně vyčerpávající. Prostě jsem si uvědomila, že už nechci žít ve lži, a proto si musíme ve vztahu udělat pořádek.
    Lída (38)

  • Začala jsem flirtovat s jinými

    K nezapomenutelnému orgasmu vás přivede mobilní aplikace.
    Autor: Shutterstock.com

    Dokud náš vztah fungoval, ani mě nenapadlo nějak laškovat s jinými muži. Jenže po pěti letech hádek, lží a manželova podvádění jsem se najednou přistihla, že flirtuji s bývalým přítelem. A víte co, bylo mi to jedno. Uvědomila jsem si, že si zasloužím být šťastná, milovaná a opečovávaná.

    Denisa (34)

  • Probrečela jsem svatbu

    žena, pláč, slzy
    Autor: Shutterstock

    Má nejlepší přítelkyně se vdávala za muže svých snů. Hrozně jsem jí to přála, ale nedokázala jsem se z toho radovat. Moje manželství bylo v troskách, a přitom bych jí měla vyprávět, jak je skvělé být vdaná. Místo toho jsem skoro celou svatbu proplakala a druhý den se rozhodla, že končím. Že už se nedokážu déle přetvařovat.

    Michaela, 34 let

Klíčová slova:  rozvod, láska a vztahy
Diskuse ke článku
.