Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sexuální úrazy aneb Co nám hrozí při milování?

Vaše milování může mít podobu hravých bezstarostných chvil, kdy objevujete nejen vášeň a lásku svého partnera, ale také svůj temperament a náruživost.
19. ledna 2009 | 14:05

Vášnivé milování nemusí mít vždy ten nejšťastnější konec. Odborníci varují - při sexuálních radovánkách buďte nanejvýš opatrní! Nešetrným zacházením můžete partnerovi způsobit nepříjemný úraz, někdy i s trvalými následky.

Proto si raději s partnerem domluvte jasná pravidla, která budete při intimních sblíženích dodržovat. Podle sexuoložky Danicy Caisové je ze všech úrazů, ke kterým dojde během "ložní gymnastiky", nejnebezpečnější tzv. zlomenina penisu." Muž po takovém úrazu totiž už nikdy nemusí mít erekci. Nejvíce případů je zaznamenaných při poloze jezdce, tedy, když žena nasedá shora na muže," říká.

Zlomenina a léčba
Z lékařského hlediska však nejde o zlomeninu, protože v penisu není žádná kost. "Při neopatrném zacházení může v pohlavním údu prasknout vazivové pouzdro topořivých tělísek a krev se dostane do podkoží. Dojde k silnému krvácení a za pár sekund penis napuchne. Je to velmi bolestivé," vysvětluje Caisová. V takovém případě určitě vyhledejte odbornou pomoc. Léčba trvá 2 - 3 týdny. "První pomoc spočívá v tom, že se krev odsaje, penis se chladí ledem, dávají se různé podpůrné injekce, aby se topořivá tělíska penisu zachovaly," upozorňuje lékařka.

Archív
Autor: Archív

Úrazy žen
Roztržení vagíny či análního otvoru se nespojuje jen se znásilněním, při kterém jde o nucený styk. Při divokých sexuálních radovánkách by měly být opatrné i ženy. Pokud totiž nejste dostatečně vzrušená a při silných nárazech si nedáte pozor, můžou vám hrozit právě výše zmíněná zranění. Vyhněte se i experimentování s cizími předměty, které byste si "dovnitř" vkládat neměly." Můžete si totiž porušit sliznici a praskliny, které vzniknou, mohou být vstupními branami infekce. Proto i při pouhém podezření raději navštivte lékaře, který obvykle nasadí antibiotickou léčbu," varuje sexuoložka. Léčba je individuální, obvykle trvá asi 10 dní a musí se při ní užívat masti nebo tabletky. V tomto období také musíte sexuálně abstinovat.

Pozor na zuby!
Orální sex může být příjemný, pokud dokážete sladit své potřeby. "Při náruživém milovaní může však dojít nejen ke zhmoždění varlat, ale i k bolestivé pokousání pohlavního údu. Muži by měli se zuby také "pracovat" opatrně, protože se stává i to, že ženě poraní klitoris," upozorňuje sexuoložka Danica Caisová.

Udržet si láskyplný vztah plný porozumění, pohody i příjemného sexuálního napětí není lehké.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Natrhnutá uzdička
Uzdička je přirostlá část předkožky, která se nachází na spodní části žalud penisu. K jejímu roztržení dochází zejména tehdy, pokud žena není dostatečně vzrušená. Ale nemusí to být pravidlem. "Pokud má muž uzdičku krátkou, může se snadno natrhnout, což se projeví silným krvácením. V tomto případě je třeba navštívit urologa" dodává sexuoložka.

Používejte gely
Abyste se vyhnuli nepříjemným úrazům, pořiďte si zvlhčující gely. Ty mohou být příjemným zpestřením žhavých chvilek. "Mnoho partnerů rádo experimentuje, ale zapomíná předvídat. K análním a vaginální roztržením dochází zejména kvůli tomu, že otvor není dostatečně průchozí, tedy vlhký," vysvětluje Danica Caisová.

247611:gallery:true:true
Autor: NČPŽ, lena