Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Když je přítel o 'pár' let mladší

Prázdninoví krasavci loví své oběti mezi turistkami toužícími po dobrodružství.
6. ledna 2009 | 12:23

Žena s mladším partnerem - jak dekadentní! Zkoumavé pohledy okolí, rodinné promluvy do duše, všechny možné pomluvy. Proč by po tomhle někdo toužil? Možná jen kdyby všechny ty nepříjemnosti vynahradilo něco velmi pozoruhodného...

Takové věci se zkrátka stávají - jiskra přeletí, na jedné straně výboje je muž, na druhé žena. Ignoranstké fyzikální vlnění nezajímá, zda ti dva mají přiměřené společenské postavení nebo věk. A najednou si s hrůzou uvědomíme, že při pohledu na to "ucho" z vedlejší kanceláře nám pulz vylétne do nebeských výšin a sousedčin čerstvě plnoletý syn vypadá nebezpečně sexy. A může být i hůř. Problém nastává, když po nás chlapec v rozpuku mladosti vystartuje bez špetky úcty k našemu věkovému rozdílu. Anebo že by to až tak velký problém nebyl?

Nahotu na pláži miluje pětina populace
Autor: Famous

Odkud pokud
Každé z nás se asi nesbíhají sliny při představě urostlého teenagera. Už při zárodku takové myšlenky si nejedna rozvážná žena připadá jak zločinec s pedofilními sklony a rychle ji přehluší horečnatým vyhrabáváním všech morálních zábran, co se na ni kdy nalepily. Pro jiné je zas maturitní ročník mimo hru už dávno a kategorií "zajíček" jsou pro ně všichni dvacátníci. Pokud se pohybujeme v mezích zákona, můžeme se rozhodovat svobodně. Na to, zda dáme zelenou vztahu s mladším mužem, má vliv nejen naše datum narození, ale i životní fáze, ve které se zrovna nacházíme. Rozdíl mezi absolventkou vysoké školy a středoškolákem většinou bije do očí na první pohled, ale pět roků mezi partnery po třicítce často nehraje vůbec žádnou roli. Navíc hranice mezi mírnou odchylkou od normy a opovážlivostí je velmi individuální a pohyblivá. Některé se s milencem, od kterého je dělí desetiletí, cítí jako ryba ve vodě, jiné si připadají jako matky už s těmi, se kterými se nemohli potkat na gymnáziu. A nesmíme zapomínat ani na vzácné případy, kdy je souzvuk duší tak harmonický, že by ho byla škoda narušit jen kvůli zápisu v rodném listě. S jistotou však můžeme tvrdit, že v životě každé ženy jsou chvíle, kdy je mladý ctitel lepší než pět doktorů.

Nebojte se bílé!
Autor: archiv C&A

Zdravotní následky
Devět z deseti psychoterapeutů vám potvrdí, že žena, která si najde mladšího partnera, viditelně omládne a zkrásní. To je sice obvyklý průvodní jev všech začátků, ale jakýkoliv vztah s mladíkem kromě tradičních endorfinů dodává jeho účastnici i speciální přísady. Je přitažlivá i pro muže, který si může vybírat mezi "sladkými borůvkami" - co může být pro ženské sebevědomí silnější injekcí? Pokud ho však chcete na trvalo, je velmi pravděpodobné, že na povrch časem vyplavou problémy způsobené vaším pohledem na svět v různých životních etapách. A jako vždy je třeba počítat i s tím, že to nebude navěky. Ne že by měl náš rozum v takových případech kdovíjak silné slovo, ale můstky s realitou se zachovávat vyplatí. V opačném případě nás totiž může rozchod s benjamínkem hodit tak hluboko, jak se to našim vrstevníkům nikdy nepodařilo. Navíc je třeba připravit se i na další úskalí. Zralého muže, který se předvede na veřejnosti s příslušnicí mladší generace, často obdivne poplácávají po zádech. Naproti tomu šťastná majitelka uloveného zajíce obvykle mnoho gratulací nedostane. Pokud se jí to náhodou i poštěstí, bývají hodně prošpikované kousavými narážkami. V každém případě vztah s mladším mužem není nic pro slabé povahy.

Psa nechte při zastávkách proběhnout, vyvenčit a napít se.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Co nabízí králičí výběh
Tak jako si mnoho z nás nikdy nedovolí pomyslet na nějakého zelenáče, najdou se i mladíci, pro které nikdy nebude starší žena objektem jejich zájmu. Těch, co se nedají svazovat předsudky, je však stále dost. Výběr druhů v tomto revíru není stálý, ale predátorky i náhodně zbloudilé ovečky by si měly dát pozor alespoň na 4 problémové typy mladíků.

ZLATOKOP
V době čím dál tím většího procenta úspěšných žen přestává být tento obor doménou ziskuchtivých slečen. Mladí přitažliví muži si také umí spočítat, co všechno jim může přinést náklonnost vlivné a bohaté partnerky. Někdy to vypadá jako oboustranně výhodná dohoda - on si užívá její kontakty, výhodné pracovní příležitosti nebo alespoň mediální pozornost a ona má v rukou tvárného a reprezentativního partnera. Uznávané manažerky, veřejné činitelky a umělkyně jsou obvykle velmi zajímavé osobnosti, takže některé jejich mladé satelity je pravděpodobně i hluboce milují. Ale kdo to dokáže objektivně roztřídit?

SEXUÁLNÍ OCHOTNÍK
Mladíků, kteří by si chtěli procvičit postelové disciplíny ještě dříve, než najdou tu pravou, odjakživa po světě běhalo dost. Starší a třeba i vdané paničky jsou pro ně velmi lákavou cílovou skupinou. Netahají je po prvním rande před oltář a nemusí si před nimi hrát na mistry světa v sexu. Právě naopak. Občas se najdou ženy bez stálého partnera či zanedbávané manželky, které je mohou zasvětit do tajů tohoto umění. Zdá se, že zaškolení junáci toto poselství předávají dále, a tak je takových aktivistů plný web a ti odvážnější vás osloví i osobně. A protože se dnes mnohým pragmatickým ženám, které touží po dotyku mladého svěžího těla, nechce kvůli poháru mléka kupovat celá kráva, jejich snahy jsou opodstatněné. Nebezpečnější skupinou jsou však ti, kteří dokáží své erotické návrhy zamaskovat do romantického roucha. Oběť něžného pohlaví, která na tuto dávku není připravena, pak snadno může podlehnout dojmu, že se rodí láska století. Není vyloučeno, že mladí "baliči" do toho vloží i city, ale pro jistotu s tím nepočítejte.

Strach z odloučení může u psa vyvolat nejen přílišná láska, ale také zásadní změna v domácnosti.
Autor: PROFIMEDIA.CZ, SHUTTERSTOCK.COM, archivy firem

ZTRACENÝ SYN
Tuto skupinu je těžké odhalit na první pohled. Ztracení synové se zpočátku chovají jako ostatní mladí muži, po čase však vysvitne, že více než mileneckou náruč potřebují mateřskou péči. Důvody jejich přítulnosti k sebevědomým, dominantním starším ženám jsou různé, pramení však obvykle z neuspokojivého vztahu s jejich biologickou matkou. Pokud máte zájem o vyrovnané pozice mezi partnery, rychle od takového kocourka utíkejte. On časem určitě natrefí na pečlivou ženušku, která si ho velmi ráda adoptuje.

MALÝ PRINC
Ano, i tací ještě mezi námi žijí. Dívají se na svět čistými očima a dělají neodolatelná rytířská gesta. Citům se otevírají dokořán a odmítají kompromisy. Možná se ještě nenaučili být opatrní, ale není jisté, že se to někdy naučí. Idealistické představy o lásce skrývají často pod drsným povrchem hip-hopera či rockového kytaristy, ale vyskytují se i v ryzí podobě s dlouhým pláštěm a šálou. Zůstává na vás posoudit, zda mu dokážete dát všechno, co očekává, aniž byste zničila jeho křehký svět. Samozřejmě, vytrhnout mu srdce a podupat ho zvládne i dívka z druhého stupně základní školy, ale vy si to budete déle vyčítat.

Černo-bílá variace
Autor: archiv C&A

KROTITELKY ZAJÍČKŮ
Přesný recept na jejich ulovení neexistuje, je třeba na to mít i přirozené vlohy. Když se kolem sebe podíváte, dámy, které přitahují mladíky, mají některé společné rysy:

MLADISTVÝ VZHLED - proti přírodě se jít nedá, někdy však stačí vyhnout se usedlým kostýmkům a cukrové vatě na hlavě. Z věčné mladice však vyzařuje především celkový životní pocit.

PŘIZPŮSOBIVOST - neuznávají šablony v práci ani osobním životě a snadno se adaptují na nové požadavky i životní podmínky.

TOLERANCE - akceptují mladšího partnera takového, jaký je, se všemi mladickými nerozvážnostmi a vnitřními konflikty.

PŘIROZENÉ PEDAGOGICKÉ SCHOPNOSTI - umí usměrňovat méně zkušeného milence tak, že to nepůsobí pedagogicky a navíc je to těší.

Autor: Ingrid Kántorová, lena
Diskuse ke článku
.
Související články