Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč mít sex častěji? Protože je to zdravé!

Udržet si láskyplný vztah plný porozumění, pohody i příjemného sexuálního napětí není lehké.
14. ledna 2009 | 09:19

Potlačuje deprese a zlepšuje náladu - během sexu se totiž do mozku vylučují endorfiny, které rozsvítí slunce na obloze i tehdy, když je ve skutečnosti zamračeno.

(Ano, přiznávám, jsou výjimky, kdy to skončí pravým opakem - ale za to pak nemůže sex, ale špatný partner.)

Odstraní bolest hlavy
Místo výmluvy, že vás bolí hlava, zkuste "lenivý" sex. Vylučují se při něm do mozku mimo jiné opioidy, které jsou přirozeným zabijákem bolesti. Je to zdravější, než si dát dva aspiriny, a po pár minutách ani nebudete vědět, že jste měla bolavou hlavu.

Spaluje tuky
Kašlete na večerní trénink na rotopedu. Dejte si sprchu, přehoďte přes něj sušit svůj mokrý ručník a sebe zavěste na svého partnera - již 20 minut milostného tréninku spálí 150 kalorií.

241127:gallery:true:true

Způsobuje závislost
Čím více ho máte, tím více ho chcete. Kvalitní sex zvyšuje produkci oxytocinu, který zvyšuje chuť na sex. Ačkoli při špatném partnerovi nevylučuje možnost vzniku dobrovolné abstinence.

Odstraní stres
Zatímco ženy většinou nedokážou "vypnout" tak dokonale jako muži, kteří myslí buď mozkem, nebo penisem, a nic uprostřed neexistuje, v 99% se jim to podaří alespoň na chvíli - během orgasmu. Ale i těch pár sekund blažené pohody během hektického dne stojí za to.

NAVÍC

* Sex dobíjí energii, snižuje cholesterol, prospívá srdci, zvyšuje krevní oběh, pomáhá při dýchání, hormonální nerovnováze, zahání dlouhou chvíli a trapné ticho, když si už nemáte s partnerem co říci ...
* Snižuje riziko rakoviny prostaty u mužů - pokud vám nezáleží na vašem zdraví, měla byste to dělat kvůli němu, aby vám to náhodou jednou nevyčítal.

láska, sex, vztahy
Autor: Archiv Blesk

Pohlaďte i "okolní oblasti"
Mnohé ženy, které jsou čerstvě zamilované, se dokáží vzrušit již jen dýcháním na spodní část břicha nebo jemným škrabáním na šíji. U mužů je kromě penisu jednou z erotogeních zón zadek. Jemné krouživé pohyby na zadku, přičemž ho přitom uspokojujeme orálně, mu mohou otevřít nové brány rozkoše. Často také opomíjíme varlata, a přitom jsou velmi citlivé na dotyk a mají rády, když je hladíme, jemně tiskneme nebo stimulujeme jazykem, stejně jako jejich "vyššího" šéfa.

"Varlata jsem během sexu nikdy příliš nevnímal, dokud mi moje nová přítelkyně neukázala, co všechno se s nimi dá podniknout. Až s ní jsem si uvědomil, že moje ex mě zanedbávala v různých oblastech." Honza (24)
Autor: tibe, lena
Klíčová slova: sex;zdraví;
Diskuse ke článku
.
Související články