Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Ženy a jejich „poprvé“: Odhalení mýtu, kvůli kterému se bojí prvního sexu

Odhalení mýtu, kvůli kterému se ženy bojí prvního sexu!
31. března 2024 | 06:00

Ve věku kolem patnácti let je téma prvního sexu pro každou ženu to nejzáhadnější a nejaktuálnější téma. Láme si hlavu nad tím, co ji čeká, jaké to bude a kdy je ideální čas se sexem začít. Jedním z nejzásadnějších mýtů, kvůli kterému se žena prvního pohlavního styku bojí, je ten, že bude krvácet a bude jí to bolet. To však není u každé ženy pravidlem, protože ženská panenská blána nevypadá tak, tak se ve společnosti traduje.

Panenská blána není uzavřená

Zásadním faktem je, že panenská blána není ve skutečnosti vůbec žádnou blánou. V pravém slova smyslu se jedná o slizniční řasu. Žena před prvním sexuálním stykem tedy není uzavřená „jako plechovka s instantní kávou“. Mnoho lidí si také představuje panenskou blánu jako zátku s otvory, a ani to není přesné. Takto to funguje ještě v embryonálním stadiu, ale před nebo během narození zmizí a zůstávají po ní jenom zbytky u vstupu do vaginy, čímž vznikne „řasa“. Slizniční řasa může být elastická nebo mít větší otvor, takže se při vaginálním styku vůbec neporuší a žena nikdy v životě při sexu nekrvácí. Některé ženě se jen může lehce narušit, a tím se krev lehce spustí.

VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Jsou muži při sexu nervózní?

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jsou muži při sexu nervózní? • VIDEO: Adam Balažovič

Sexuální styk je jednou z nejintimnějších forem kontaktu mezi dvěma lidmi. Při sexuálním aktu se naše těla propojí, naladí se na sebe a mozek vypne. Aby si žena první pohlavní styk užila, je důležité, aby vypla mozek a nepřemýšlela. Je důležité jen cítit, prožívat a oddávat se tomu druhému, a důvěřovat mu.

Věděli jste, že…

Následek toho, kdy se dívce při svatební noci neobjeví ona očekávaná krev, může být v mnoha zemích fatální. V lepším případě dívka “pouze” přijde o svou čest, v horším případě ji může čekat až smrt. Některé dívky si pro tyto potřeby shánějí umělou krev nebo si dokonce nechávají panenskou blánu operativně uzavřít do “vhodného” tvaru, aby měly jistotu, že při svatební noci dojde k opravdovému protržení.

Ženy popsaly první zkušenost

„Můj první sex byl v 16 s mým tehdejším klukem a bylo to fajn. Trochu to bolelo, ale krev žádná. Udělal se celkem rychle, ale aspoň jsem si nepřipadala jako totální střevo. Bylo to poprvé pro nás oba, a byla jsem ráda, že to mám „za sebou“, ale pokud máte zkušenějšího partnera, řeka bych, že je to docela výhoda.“

… a pak se to prostě stalo. Prostě do mě vniknul, a vůbec to nebolelo, jen jsem cítila takový malý tlak.“

„Poprvé jsem orgasmus zažila se svým prvním sexuálním partnerem, a bylo to vlastně při dráždění klitorisu rukou, když byl ve mně. To mi bylo 21 nebo 22 let. Rozhodně mě to překvapilo, protože jsem si myslela, že já určitě nebudu schopná orgasmu dosáhnout. Celý život jsem na sebe nešáhla a četla jsem si o tom všelicos, že málo žen dosáhne orgasmu a podobně. Mě to překvapilo a příjemně potěšilo. Předtím jsem vůbec nemasturbovala, ani mě to asi nenapadlo. Mám pocit, že jsem se až při tom prvním partnerovi začala sexuálně probouzet. Dřív jsem po tom ani nijak netoužila. Spíš mě to odrazovalo.“

Stalo se, že…

Dvacetiletá studentka Jasmine (20) ze silně nábožensky založené rodiny chtěla počkat se sexem až na manželství, nakonec se ale kvůli penězům rozhodla své panenství vydražit. Podařilo se jí ho prodat za 30 milionů!

Autor: Monika Vráblíková