Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sexuální trendy pro rok 2024: Dominují holistický přístup, zdravé randění a tekuté vibrátory

  • Láska a sex v roce 2024? Dominuje holistický přístup
    27. prosince 2023 | 10:41

    Rok 2024 bude rokem přijetí holistického přístupu k sexualitě známého jako „ekosystém sexuálního wellness“. Dalším trendem bude tzv. mapování potěšení spjaté se zkoumáním vlastních fyzických prožitků. Pojďme se na rok 2024 podívat blíž!

    Zatímco páry si budou častěji dopřávat vztahové volno, v oblasti seznamování bude in zdravé randění, z erotických pomůcek pak budou trendy tekuté vibrátory.

  • Ekosystémy sexuálního zdraví

    Autor: istock.com

    Podle expertů má být rok 2024 rokem přijetí holistického přístupu k sexualitě známého také jako „ekosystém sexuálního wellness“. Tento holistický přístup se týká celého člověka a zastává názor, že zdravý a uspokojivý sexuální život je propojený s duševní, emocionální a fyzickou pohodou.

     

  • Mapování potěšení aneb zkoumání vlastních fyzických prožitků

    Autor: istock.com

    Právě na fyzično a fyzické prožitky se zaměřuje další sexuální trend, tzv. mapování potěšení. Tato praxe zahrnuje záměrné zkoumání a zaznamenávání toho, kde na svém těle zažíváme potěšení, a různé způsoby, jakými to děláme. To lze prozkoumat pomocí sexuálních hraček nebo manuální stimulací těla. „Smyslem je naslouchat a věnovat pozornost svému tělu. Dobré je zaměřit se na jednu konkrétní část svého těla, jako jsou hrudník, nohy nebo genitálie. Všímejte si, jak se v každé oblasti cítíte, když ji prozkoumáváte pomocí různých způsobů stimulace, a pak si tyto pocity vybavte při masturbaci nebo sexu,“ vysvětluje Veronika Kubíčková, sexpertka z e-shopu Ruzovyslon.cz.

     

  • Vztahové volno i zdravé randění

    Autor: istock.com

    Dalším zajímavým trendem v nadcházejícím roce bude tzv. vztahové volno, kterého bude v partnerství přibývat. Tento sexuální trend zahrnuje krátké přestávky v dlouhodobějších vztazích za účelem prozkoumání osobního růstu, cílů a sebeobjevování. S tím souvisí důležitost emocionální intimity, kdy se lidé ve vztahu postupně odklání od fyzické přitažlivosti směrem k jistotě, porozumění a pocitu bezpečí ve vztahu. Podle nejnovějšího průzkumu seznamovací aplikace Bumble bude rok 2024 navíc rokem zdravého randění. Lidé se budou více zaměřovat na to, čeho si na druhém cení a co od vztahu chtějí. Lidé již nebudou chtít plýtvat časem a investovat energii do vztahů, které nemají potenciál, což povede i k pomalejšímu seznamování a vetší vybíravosti.

     

  • Duševní zdraví: Konzultace a terapie sexuálního zdraví

    Autor: istock.com

    S trendem zdravého randění je rovněž spjatý jeden z nejsilnějších sexuálních trendů nadcházejícího roku, a to možnost diskrétnějších způsobů konzultací a terapií ohledně sexuálního zdraví, která pramení z pokročilých technologií a novodobých aplikací. Stále více přibývá lidí, kteří vyhledávají a přijímají služby sexuální terapie, a to formou aplikací, které výrazně zlepšují přístup k informacím o sexuálním a reprodukčním zdraví.

     

  • Trendy v hračkách: Tekuté vibrátory i monster dilda

    Autor: istock.com

    Sexuální trendy pro rok 2024 se také dotýkají vývoje sexuálních pomůcek. Mezi trendy patří obecně designové erotické pomůcky, které slouží jako unikátní doplňky interiéru. Jedná se například o dilda z drahých kamenů, ale i o tlakové vibrátory v unikátním designu, například ve tvaru broušeného diamantu či rtěnky. Dalším trendem jsou tekuté vibrátory ve formě stimulačních gelů, které díky svým silným účinkům způsobují prohřívání, brnění i mravenčení erotogenních zón.

    Novým výrazným směrem v příštím roce bude návrat k „přirozenosti“ v oblasti uspokojování. Jedná se o tzv. grinding, tedy uspokojení pomocí intuitivních pohybů. „Podstatou je tření se o opěradla, přikrývku, polštář, plyšáky, nohu stolu nebo třeba vlastní ruku. Velkou novinkou se stanou tzv. grindery (grinding toy) neboli pomůcky, které jsou ke grindingu přímo určené,“ upřesnila sexpertka Veronika Kubíčková.

    Protože mezi dlouhodobé trendy patří chytré pomůcky, které nabízejí možnost ovládání skrze různé aplikace, hitem se stává jejich propojení se sociálními sítěmi. Díky této funkci, která spojuje lidi s podobnými erotickými preferencemi, si lze vyměňovat soukromé zprávy i fotografie, flirtovat a sdělovat si své erotické touhy a fantazie. „V příštím roce budou také dominovat pomůcky pro elektrosex a tzv. monster dilda, která připomínají ústrojí různých příšer. Dilda se vyrábějí například v designu chapadla chobotnice, ve tvaru šupin, které evokují draka nebo ještěra,“ dodává sexpertka.

    Velký výběr erotických pomůcek za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Martina Miláčková
Klíčová slova:  sex, sexualita, láska, 2024, vztahy
Diskuse ke článku
.