Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

I sex má svou etiketu. Dodržujete její pravidla před, během a po sexu?

  • 26. srpna 2023 | 06:00

    Pravidla slušného chování a jistou etiketu nám rodiče vštěpují od narození a všichni se je více či méně úspěšně snažíme aplikovat na všechny aspekty našeho života. Při sexuálních hrátkách bychom měli stejně jako všude jinde dbát na podobná pravidla, ale jsou jedinci, kteří je odsunují do pozadí. Na maličkostech záleží, tvoří totiž celkový dojem. Pro vás to může být zcela bezvýznamné, ovšem vašeho partnera to může odradit.

    Sexuální etiketa poskytuje prostor pro vzájemný respekt, toleranci a spokojenost. Pokud si osvojíte jisté zdravé návyky, promění to váš sexuální život v mnohem příjemnější aktivitu. Pojďte si se mnou projít pár bodů, které jsou v intimní sféře celkem zásadní.

  • Čistota

    Možná vám přijde, že tohle je bod, který je snad absolutně jasný a srozumitelný všem, ale bohužel tomu tak není. A to nemluvím jen o mužské hygieně. Není nutné mýt se každých pět minut nebo před aktem provádět hloubkovou očistu. Pokud se budete o sebe pravidelně starat, všechno by mělo být v pořádku. Nejvíc dokážou odradit nelibý vzhled a zápach.

    VIDEO: Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením...

    Video se připravuje ...
    Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením • VIDEO: Videohub

  • Ochrana

    Ani tato zcela jasná věc není každému zcela jasná! Přitom zdraví máme pouze jedno a měli bychom se všichni snažit si ho udržet. Co je tedy tak těžké na tom, mít u sebe vždy ochranu? Ať už jste žena či muž, pokud ji budete mít oba, jenom lépe. Kondom je jediným nejspolehlivějším ochranným prvkem, který zabraňuje jak nechtěnému otěhotnění, tak přenosu všech nepříjemných a mnohdy i život ohrožujících nemocí.

  • Předehra

    Předehra je nejdůležitější pro naladění především nás žen. Samozřejmě že existují okamžiky, kdy vášeň je tak silná, že předehru přeskakujeme, ale není tomu tak vždycky. Pokud nebudete myslet na předehru, může být tato skutečnost pochopena několika způsoby. Buď nedostatkem zájmu o potěšení partnerky, nebo zkrátka jako skutečnost, že to chcete mít co nejdříve za sebou, odbýt si nutnost a mít pokoj.

  • Požitek

    Mnoho párů prožívá své sexuální chvilky v úplné tichosti. Pokud to tak oběma vyhovuje, je to v pořádku, nemusíte si při sexu vykládat pohádky. Ovšem sexuální etiketa také hovoří o tom, že pokud toužíte po tom, vyjádřit spokojenost s požitkem, řekněte to nahlas. Používat můžete slova nebo jen vzdechy, dát tomu druhému najevo, jak se vám to líbí. A druhá věc je, že nemusí vždy začínat partner, můžete někdy být sama tou iniciátorkou, která udělá první krok a vezme věci do svých rukou. Muži to rozhodně ocení.

    VIDEO: Nejsi v tom sama: Se sexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Respekt

    Respekt je obrovsky důležitá součást života, a to v každém ohledu. Respekt vůči sobě i druhým. Mějte ráda sebe a své tělo a přestaňte se zaobírat tím, jak vypadáte v té nebo oné poloze, protože potom si sex nemůžete pořádně užít. Také vězte, že se nemusíte nutit dělat věci, které vám nejsou příjemné, jen abyste uspokojila něčí touhu, a ten druhý by měl vaše rozhodnutí respektovat. Na druhou stranu si ale pamatujte, že kompromis je cestou k sexuálnímu osvícení. Chce to čas sladit se s partnerem a naladit se na stejnou vlnu a k tomu je také dobré komunikovat upřímně o tom, co vám dělá, nebo nedělá dobře.

  • Intimita

    Aby se prohloubila intimita mezi vámi a vaším partnerem, k tomu jsou nejlepší chvilky po sexu. Nespěchejte z postele nebo s oblékáním, přitulte se. Mazlení a povídání si po sexu upevňuje vše, co je mezi vámi. Společná sprcha je také aktem – intimním, hravým a může vést k dalším něžnostem. Pokud zatoužíte po druhém kole, je to jen dobré znamení, že je mezi vámi opravdová vášeň. Ten pocit, že vás chce partner znovu, že jste pro něho tak přitažlivá, je také krásně povzbudivý pro sebevědomí.

Klíčová slova:  pravidla, slušné chování, sex, etiketa
Diskuse ke článku
.