Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Masturbování po česku! Jak, kde a čím si to nejraději děláme?

  • 30. května 2022 | 06:00

    Je to intimní záležitost a většinou probíhá tam, kde nás nikdo nemůže vyrušit. Ovšem není to pravidlo, protože masturbace partnerů jeden před druhým také není ojedinělou záležitostí. Průzkum nahlédl pod peřinku v českých ložnicích a je to opravdu zajímavý průzkum!

    Masturbace již dávno není považována za tabu. Pro muže i ženy má řadu výhod, a to od zlepšení nálady přes lepší poznání vlastního těla či kvalitnější orgasmus až po zdravotní dopady, jako je prevence rakoviny prostaty, erektilní dysfunkce nebo inkontinence. Jak jsou na tom s masturbací Češi? Podívejte se na výsledky nejnovějšího průzkumu, který na reprezentativním vzorku 427 českých mužů a 380 českých žen zpracovala agentura Ipsos pro e-shop Ruzovyslon.cz.

  • Jak často si to děláme?

    Nejvíce mužů, konkrétně zhruba 4 z 10, masturbuje jednou až třikrát do týdne, 17 % tak činí dokonce každý den. Naopak přibližně 8 % sebeukájení nepraktikuje, což stojí v poměrně výrazném kontrastu s bezmála 26 % vůbec nemasturbujících žen. U žen, které sebeukájení přiznávají, je poté nejběžnější frekvencí jednou až třikrát měsíčně.

    Každý den nejčastěji masturbují mladí lidé od 18 do 26 let (téměř 17 % respondentů) a následně také lidé středního věku 36 až 44 let (zhruba 16 %). Respondenti, kteří odpověděli, že nemasturbují vůbec, měli procentuálně nejvyšší zastoupení ve věkové kategorii 54 až 65 let.

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Triky na to, jak si to udělat sama • VIDEO: BPŽ

  • Čím si to nejraději děláme?

    Nejoblíbenější „pomůckou“ pro masturbaci je stále jednoznačně vlastní ruka, a to jak u mužů, tak u žen. Dámy si na pomoc poměrně často přibírají i erotickou hračku, u mužů je ale její použití výrazně méně časté. Častěji než za přítomnosti partnera lidé masturbují o samotě. Téměř 34 % mužů masturbuje různými způsoby při sledování porna, ženy si lechtivá videa berou na pomoc jen v asi 18 % případů.

    „Zajímavé je, že ženy při masturbaci během sledování porna stejnou měrou jako svou ruku využívají i erotickou pomůcku, ale pouze za předpokladu, že jsou při tom samy. Ve stejné situaci, ale za přítomnosti partnera či partnerky nesahají ženy po erotické hračce ani v polovině procenta případů. Naopak muži při masturbaci během sledování porna o samotě vůbec erotické pomůcky nevyužívají, avšak za přítomnosti partnerky nebo partnera jich po hračce sahá skoro jedno procento,“ uvádí Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

    Video se připravuje ...
    Jakub Kohák: Masturbace se mne jako vesmírného člověka netýká • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Proč si to nejčastěji děláme?

    K masturbaci muži a ženy nejčastěji přistupují pro zábavu a radost, přibližně čtvrtina mužů a stejný podíl žen však přiznává, že je pro ně hlavním důvodem nedostatek sexu. Pětině lidí poté sebeuspokojování pomáhá k lepšímu mentálnímu zdraví a duševní pohodě, zhruba 13 % si díky němu ulevuje od stresu. „Ženy pak také zhruba čtyřikrát častěji než muži uváděly, že je jejich hlavní motivací poznat své tělo, budovat si sebevědomí a probudit v sobě touhu. Z jiných důvodů u mužů i žen padlo například to, že je pro ně masturbace jistou formou meditace či jim pomáhá usínat,“ prozrazuje Adam Durčák.

  • Kde si to nejčastěji děláme?

    V žebříčku nejoblíbenějších míst k masturbaci jednoznačně vede postel, nejčastěji ji využívá kolem 58 % mužů a celých 82 % žen. Druhé místo s celkovými zhruba 16 % respondentů patří sprše či vaně. U mužů je pak poměrně běžným místem i toaleta. Téměř 2 % lidí nejčastěji masturbují v práci či během pracovní doby.

    Velký výběr erotických pomůcek najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: roh, swp
Diskuse ke článku
.