Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Sex během menstruace: 3 pomůcky, díky kterým si ho bez obav užijete

  • 22. března 2022 | 06:00

    Menstruace, obzvlášť pokud přichází v kratších intervalech, může být opravdu otravná. Člověku pak připadá, že neustále menstruuje a na sexuální hrátky mnoho času nezbývá. Pokud je pro vás toto období pro sex tabu, možná změníte názor, až si přečtete, jak na to s různými pomocníčky.

    Pokud je na vině bolest nebo snížené libido, je to samozřejmě v pořádku a nezbývá, než počkat na její konec. Jestli je to ale kvůli určitému diskomfortu a nervóznímu kontrolování, abyste něco nezašpinili, máme pro vás řešení. Několik pomůcek, ať už menstruačních nebo sexuálních, vám během milování situaci usnadní. Díky nim se po sexu můžete oddat relaxu místo úklidu.

  • Příběh

    Průzkum provedla společnost INTIMINA, výrobce kalíšku Ziggy Cup
    Autor: Maluna.cz

    „S manželem patříme mezi ty páry, kterým sex při menstruaci nevadí. Já si ho naopak dokonce užívám víc, protože jsem dole citlivější,” říká třiatřicetiletá Kristýna. „Jednou jsem si před sexem zapomněla vyndat tampon. Uvědomila jsem si to v nejlepším, ale říkala jsem si nevadí, pak ho vyndám. Po akci jsem šla na záchod, abych tampon vytáhla, ale zjistila jsem, že ho manžel při divokém milování zastrčil hodně dozadu. To by nebyl až takový problém, ale tampon se uvnitř úplně vzpříčil, takže i když jsem ho nahmatala, nešel ani za nic vytáhnout. Už jsem se připravovala, s jakou ostudou pojedu na gynekologii, až se mi to nakonec podařilo. Po tomhle zážitku jsem začala hledat, jaké jiné pomůcky bych mohla používat. A byla jsem překvapená, jaké možnosti už v dnešní době jsou.”

    Asi žádná z nás by nechtěla dopadnout jako Kristýna. Možností, jak si užít sex při menstruaci je celá řada, stejně tak pomůcek, které vám celý zážitek mohou zpříjemnit. A to zejména v tom smyslu, že udrží krev nějakou dobu na místě. Vy tak nebudete muset řešit špinavé prostěradlo a pořád se nervózně hlídat, zda někde něco neteče.

    Video se připravuje ...
    Lucie Vonchitzki: Muži by se měli naučit říkat menstruace a přestat se bát ženské síly • VIDEO: Videohub

  • Není kalíšek jako kalíšek

    Manstruační kalíšek Ziggy cup intimina, maluna.cz
    Autor: Maluna.cz

    Patříte mezi fanynky menstruačního kalíšku, ale provozovat s ním sex vás ještě nenapadlo? Pak to určitě zkuste. Pravdou je, že to nemusí vyhovovat každému. Kalíšek může partner zasunout hodně dovnitř, až vás bude tlačit. Nebo ho může penisem posunout, takže nějaká krev nakonec unikne. Některým párům ale tato metoda funguje na jedničku. Navíc existuje kalíšek přímo vyvinutý tak, aby se s ním dalo milovat. Jmenuje se Ziggy Cup, má speciální plochý tvar a nasazuje se přímo pod děložní čípek. Díky tomu je v děloze mnohem více prostoru. Na podobném principu funguje také Evanella, sexuální pomůcka vyrobená v ČR. Ta však není menstruačním kalíškem, zavedená by měla zůstat maximálně 40 minut. Naopak ale usiluje o to, aby se z ní stala certifikovaná antikoncepční pomůcka, což menstruační kalíšky nejsou.

    Video se připravuje ...
    Menstruační bolesti a PMS, jak se projevují a co proti nim platí? • VIDEO: Videohub

  • Kouzelné houbičky

    Menstruační houby Maluna, maluna.cz
    Autor: Maluna.cz

    Ideální pomůckou pro sex při menstruaci je menstruační houbička. Pro ty z vás, které ji ještě neznají, jde v podstatě o přírodní alternativu tamponu. Houbičky se sbírají v moři, usuší se na slunci a ostříhají do oválného tvaru. Na suchu jsou poměrně tvrdé, ale po namočení nádherně změknou. A to je přesně ten důvod, proč jsou tak příjemné při milování. Díky své jemnosti a měkkosti ani jednoho z partnerů netlačí. Jsou navíc velmi savé, takže krev na svém místě udrží poměrně dlouho, záleží ale na síle menstruace. Před i po milování je třeba houbičku důkladně propláchnout.

    Video se připravuje ...
    Měsíc v životě ženy: Nejvíc sexy jsme při ovulaci, PMS z nás dělá hromádky neštěstí • VIDEO: Glamour

  • Svádění v menstruačních kalhotkách

    Modibodi Sensual French Cut MH Black, maluna.cz
    Autor: Maluna.cz

    Je pro vás svůdné prádlo důležitou součástí předehry? Možná si myslíte, že s menstruačními kalhotkami na to můžete zapomenout, protože jsou jen fádní a černé. To už dávno není pravda. Na trhu je celá řada slušivých modelů v různých barvách, střizích nebo dokonce s krajkou. Takové kalhotky už můžou partnera před milováním navnadit a vy se pak rozhodnete, zda využijete nějakou pomůcku nebo půjdete do “nature” milování.

Diskuse ke článku
.