Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novodobá upírka pije vlastní menstruační krev a tvoří z ní umělecká díla

11. února 2022 | 05:00

Jasmine Alicia Carter (30) je umělkyně z Barcelony, která svá díla tvoří z vlastní menstruační krve. A to zdaleka není vše! Svou krev také pije a používá ji jako pleťovou masku.

Jasmine je přesvědčena, že všechny tyto praktiky ji udržují ve skvělé fyzické i psychické kondici. Vedle tvorby svých obrazů, které prodává, působí také jako mentorka. Pomáhá ženám, aby nalezly a pochopily svou vnitřní rovnováhu spojenou s menstruačním cyklem.

Fascinace vlastní menstruací

Jasmine se k této netradiční technice malování dostala během rituálu s posvátnými rostlinami. Tato ceremonie se nedoporučuje ženám, které zrovna menstruují, avšak Jasmine to i tak vyzkoušela a dodnes prý děkuje Bohu, že do toho šla. Právě při tomto aktu si uvědomila, jak je její menstruační krev úžasná a co všechno s ní lze dělat. Začala pak se svým uměním. Sama říká: "Malování vlastní menstruační krví je jednou z nejvyšších forem sebevyjádření a osvobození se od omezených přesvědčení a tabu, která jsem jako žena pociťovala."

Video se připravuje ...
Lucie Vonchitzki: Muži by se měli naučit říkat menstruace a přestat se bát ženské síly • VIDEO: Videohub

Svými obrazy inspirovala stovky žen po celém světě, aby také tvořily jako ona a především aby si užívaly tyto dny v měsíci: "Máme výsadu ctít tento čas jako posvátný, přeměnit své menstruační bolesti v nadčasovou ženskou moudrost a využít to jako úžasnou praxi sebelásky."

Odborné studie

Jasmine je přesvědčena, že menstruační krev je ohromně výživná, což jí prý potvrdili i vědci a lékaři. Podle ní právě tato krev obsahuje sedmkrát více vápníku než normální krev a třicetkrát více železa. Také obsahuje hodně sodíku, vápníku, fosforu a železa.

A jedna rada od Jasmine na závěr: "Se svou menstruační krví můžete udělat tolik! Začněte tím, že si jí budete vážit."

Inu, prohlédněte si naši galerii, kde najdete i tipy, jak s menstruační krví pracovat, a obrázek si udělejte sami:

Autor: REDAKCE