Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdy neříkat pravdu o počtu sexuálních partnerů? Když je větší než toto číslo!

  • 11. května 2021 | 06:00

    Přestože máme jednadvacáté století, pohled na sexuální zkušenosti mužů a žen se stále liší. Jak často se vám stává, že se vás partner zeptá na počet sexuálních partnerů? Tahle otázka je absolutně irelevantní v jakémkoli vztahu, a tudíž je jen na vás, jestli na ni chcete upřímně odpovědět. Dle posledních průzkumů vyplývá, že to není rozumné, pokud jsou vaše sexuální zkušenosti bohatší než magických třináct!

    13 sexuálních partnerů jako optimum, zatímco 18 a více předešlých partnerů by již celých 73 procent lidí odradilo. Skoro 7 žen z 10 o počtu svých sexuálních partnerů lže, a to oproti jen 13 procentům mužů. Zhruba třetina lidí raději sexuální historii svých protějšků znát nechce. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu britské seznamky IllicitEncounters.com mezi dvěma tisíci respondenty.

  • Jaký je ideální počet sexuálních partnerů?

    To je otázka, na kterou ani zkušení sexuologové obvykle neznají přesnou odpověď. Podle nového průzkumu britské seznamky pro zadané IllicitEncounters.com provedeného mezi tisícovkou mužů a tisícovkou žen by však oním optimálním číslem měla být magická třináctka. Shodlo se na tom celých 52 procent respondentů. Právě 13 sexuálních partnerů podle respondentů zajistí, že daný člověk bude dostatečně zkušený, dobrodružný a otevřený novinkám. Naopak 18 sexuálních partnerů a více je podle 73 procent lidí už příliš a jde o varovný signál, že je daný muž – či daná žena – až příliš promiskuitní.

    Podívejte se na rozhovor se sex-expertkou:

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Sedm žen z deseti skutečný počet partnerů zamlčí

    Vysoký počet sexuálních partnerů přitom více odrazuje muže (59 procent mužů oproti 46 procentům žen), což naznačuje přetrvávající společenské stigma žen s vysokým počtem sexuálních partnerů. I to je možný důvod, proč ženy o počtu svých sexuálních partnerů častěji lžou – podle průzkumu tak činí 67 procent z nich. Muži neudávají skutečné číslo jen asi v 13 procentech případů. Obvykle přitom platí, že muži si počet svých pomyslných zářezů navyšují, zatímco ženy jej spíše snižují. „Leckoho ovšem může odradit právě i příliš malý počet milostných partnerů potenciálního protějšku. Obvykle to bývají spíše ženy než muži. Zkušení muži jsou sexu s pannou nakloněni více než zkušené dámy tomu, aby zaučovaly panice,“ prozrazuje Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který se zabývá zdravou sexualitou.

    Podívejte se na reportáž o umělých milencích:

    Video se připravuje ...
    Už jste zkoušela sex se silikonovým milencem? Podívejte se, jak to probíhá • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Raději nevědět

    Z průzkumu dále vyplynulo, že 31 procent lidí o sexuální historii partnera nechce raději vůbec vědět, patrně kvůli tomu, aby se nemuseli vypořádávat s pocity, které v nich odpověď může vzbudit. „Výsledky starších průzkumů pak naznačují, že počty předcházejících sexuálních partnerů a celkově milostná historie zajímají spíše muže u jejich partnerek. Většinou z toho důvodu, že jsou oproti ženám více soutěživí a rádi si udělají přehled o bývalé konkurenci,“ komentuje Adam Durčák. Podle průzkumu britské seznamky by se rovněž celých 77 procent mužů nechalo zlákat k sexu hned po prvním rande, ale jen pokud by mezi nimi a potenciální partnerkou zafungovala pověstná „chemie“. Ženy jsou v tomto ohledu opatrnější, k sexu by jich po první schůzce kývlo jen 39 procent.

    Podívejte se, jaké polohy jsou nejlepší k dosažení orgasmu:

    Video se připravuje ...
    Umělec maluje polohy pro nejlepší orgasmus do kávové pěny. Podívejte se, které to jsou! • VIDEO: youtube/Glamour

Diskuse ke článku
.