Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muže učí mít orgasmus bez ejakulace, ženy citlivější vaginu. Co ještě vás čeká na intimní masáži?

29. listopadu 2019 | 06:00

Přemýšleli jste nad tím, že byste vyzkoušeli intimní, erotickou, či tantrickou masáž? A tušíte, co od ní vlastně očekávat? Je nutné, aby se někdo dotýkal vašich intimních partií? To všechno a mnoho dalších detailů o intimních masážích nám prozradila majitelka prožitkově-vzdělávacího masážního studia Arkaya Denisa Říha Palečková. Co je tedy dobré vědět, než se na tuto masáž vypravíte? 

Jak to vypadá ještě před masáží samotnou? Proběhne rozhovor s masérem? Jaké otázky během prvotního setkání padají?

Zajímá nás, s jakým záměrem klienti přichází. Někdo je zkrátka zvědavý a chce poznat něco nového. Někdo chce vypnout hlavu a zcela se uvolnit. Někdo touží po intenzivnějším prožitku v intimním životě. Masáže na přání pojímáme i výukovým způsobem, a klientům předáváme klíče k tomu, jak mít hlubší zážitek nejen při masáži, ale pak i v soukromém intimním životě.

Kolem masáží tohoto typu je mnoho předsudků a strachů. S jakými se setkáváte nejvíce?

Někdo si s tím spojuje spiritualitu a někdo sprosťárny. I proto jsme vytvořili pro naši masáž vlastní název, který lidem dovoluje k zážitku přistupovat svěžím způsobem - bez předem hotových, a zpravidla mylných, názorů na to, o čem celá masáž je. Lidé tak i sami sebe mohou dostat do tlaku - co se ode mě očekává, co bych měl/a a neměl/a dělat?

Do takového tlaku se můžeme dostat i v běžném partnerském vztahu...

Přesně tak. Takto na sebe zpravidla tlačíme i v partnerské sexualitě - mnoho žen sama sebe nutí k tomu, aby se rychle vzrušily, muži zase řeší věčnou otázku, zda mu bude či nebude stát ve správný okamžik.

Naše sexualita je velmi zatížená tlakem na výkon, rychlé vzrušení, multiorgasmy… Pochopitelně to vede i k napětí v páru, kde i vlivem neporozumění a nekomunikace může docházet k uzavření se a odcizení jeden druhému. I s tím vědomá práce s tělem může pomoci, a díky novým zkušenostem a informacím se tak i pro partnery začne otevírat nový svět prožitku intimity. Náš záměr je, aby lidé skutečně získali něco hodnotného do svého každodenního života. Zkušenost, kterou si s sebou odnesou i domů, a která vdechne nový život jejich partnerské intimitě.

Mají muži jiná očekávání než ženy?

Muže učíme celotělový orgasmus a také u nás mohou poznat tzv. Velký tah - taoistickou techniku, která přináší intenzivní celotělový zážitek a současně mužům dává volbu nad tím, zda při orgasmu chtějí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová