Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Orgasmus jako nikdy předtím! Stačí pár minut cvičení denně

  • 7. července 2016 | 06:00

    Posilování pánevního dna bychom neměly podceňovat. I když ještě nejste ve věku, kdy by vám hrozila inkontinence, neodkládejte cvičení. Posílené svaly v pánevní oblasti pomohou nejen zdravotně, ale je i dokázáno, že současně s nárůstem svalů sílí také vaše sexuální prožitky. Za to, že to zkusíte, nic nedáte. Ukážeme si způsoby, jak pánevní dno nejlépe posílit.

  • Kde jsou a jak je najít?

    Autor: shutterstock
    Někomu to možná přijde k smíchu, ale mnoho žen opravdu netuší, kde přesně svaly leží a především jak je posilovat. Svaly se nacházejí uvnitř pánve, a pokud je stáhnete, měl by pohyb stahu směřovat dovnitř břicha. Nejlépe je udělat si malý test na záchodě. Pokud se budete snažit přerušit čurání, stáhnete právě tyhle svaly. Měla byste se naučit stahovat je tak, aby se vám nehýbalo nic jiného, tedy svaly hýždí nebo vnitřní stehenní.

  • Jak často cvičit?

    Autor: shutterstock
    Pokud už víte, které svaly posilujete, potom můžete cviky provádět v podstatě kdekoli. Můžete přitom sedět, ležet nebo stát. Zatínání a následnému uvolňování svalů se říká Kegelovy cviky. Přišel s nimi americký gynekolog. Stahovat svaly můžete buď v rychlých intervalech, nebo můžete zatnout a vydržet, co nejdéle to půjde, a pak stejně dlouhou dobu odpočívat. Pokročilejší dámy mohou postupně zatínat svaly v různých intenzitách od nejmenší po největší a na každé etapě vydržet třeba pět vteřin. Po čtyřech měsících pravidelného cvičení pár minut denně už budete pozorovat výsledky.

  • Venušiny kuličky

    Autor: loveo
    Stejně jako posilování Kegelovými cviky, pomohou i Venušiny kuličky. Zemská přitažlivost působí na kuličku zavedenou do vaší vaginy, a tudíž musíte zatnout svaly, aby vám nevypadla. Loveo Ines je rovnou celá sada kuliček, které jsou uzpůsobeny pro trénink od úplného začátku. První kulička je nejlehčí, druhá je těžší – až se dostanete k třetí etapě. Každou váhovou kategorii nosíte pravidelně každý den třicet minut po dobu jednoho až dvou týdnů a efekt se dostaví.

  • Hi-tech trenér

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Adam Balažovič
    Existuje také další pomůcka, která vás bude ke cvičení motivovat. Jmenuje se Boom HiBall. Vznikla v laboratořích v Číně a na výrobě se podíleli IT technici, gynekologové i designéři. Senzory v balonku snímají intenzitu, frekvenci, délku a sílu stisku. Vidět můžete i sebemenší zlepšení. Za dobře odvedený trénink vás odmění příjemnými vibracemi.

  • Nácvik břišního dýchání

    Autor: Shutterstock.com
    Při hlubokém vnitřním dýchání je zajištěna silná masáž vnitřních orgánů, ale také srdce. Proto je dobré naučit se, jak ho provozovat. Posiluje se při něm břišní svalstvo. Když tyto svaly ochabnou, vnitřní orgány poklesnou, a tlačí tím na pánevní dno. Je to jednoduché. Lehněte si na záda, dejte si obě ruce pod pupík, při správném dýchání by se vám mělo bříško pod rukama vzdouvat, nikoli propadat. 

Diskuse ke článku
.