Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Může být penis příliš velký pro vaši vaginu?

Penis nás může někdy svou velikostí překvapit.
17. ledna 2015 | 14:00

Jak je možné, že některý penis jako by byl vaší vagině šitý na míru, ale někdy se zase zdá, že je příliš velký? Existuje vůbec penis tak velký, že by se do vaginy nemohl vejít?

V perfektním světě nebude mít váš přítel, milenec nebo manžel penis ani velký, ani malý, ale prostě tak akorát. Ovšem náš svět není z těch, kde by vše bylo ideální, a proto se může stát, že do sebe nezapadnete jako dvě kostičky puzzle. Dobrá zpráva ovšem je, že vagina je tvořena svaly, takže je pružná a v podstatě dokáže udělat místo jakékoli velikosti penisu. Musí být samozřejmě náležitě lubrikována.

Autor: shutterstock

Vaginy dvacetiletých a třicetiletých žen většinou nepociťují problém s velikostí penisu, pokud je uvnitř vše v pořádku. Po čtyřicítce ovšem nastávají různé hormonální změny, které mohou zapříčinit nepříjemné pocity. Mezi ně patří i takový, kdy máte dojem, že penis je zkrátka příliš velký a nemůže se dovnitř vejít. Pokud k tomu dojde, nezoufejte, neboť to vše jsou většinou snadno vyřešitelné problémy, se kterými si poradí v první řadě lubrikační gel, v horším případě váš gynekolog.

Jedním z důvodů, proč máte problém při vnikání penisu, může být vysušení sliznic, o které ani nemusíte vědět. Způsobuje jí hormonální antikoncepce nebo léky na alergii. Takže pokud zůstáváte dole suché, ač váš partner dělá vše pro to, aby tomu bylo naopak, obraťte se opět na odborníka.

Jaké na trhu existují lubrikační gely a jak si vybrat ten správný? K dostání jsou dva základní druhy gelů, vodní a silikonové. Gely na vodní bázi jsou univerzální, ale je nutno je používat opakovaně, protože vysychají. Bývají levnější než silikonové, ale jich budete mít větší spotřebu. 

Silikonové gely dobře kloužou a nevysychají, ale nejsou vhodné v kombinaci se silikonovými erotickými pomůckami. Pokud chcete obohatit svůj sexuální život zážitkem ze sexu ve vodě, potom silikonový lubrikant bude váš nejlepší kamarád. Voda totiž odplavuje přirozenou vlhkost vagíny a sex ve vodě, bez lubrikantu nemusí být zrovna příjemný.

Nejlepší je zřejmě začít s gelem na bázi vody, vyzkoušet jich několik druhů, můžete v obchodě třeba požádat o vzorky, a tím pádem zjistíte, který vám bude nejvíce vyhovovat. Koupíte je v běžné drogérii nebo v sexshopech.