Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tohle jste o masturbaci možná nevěděla!

  • Možná, že pro vás máme pár zajímavých faktů, která jste o masturbaci netušila
    14. června 2014 | 15:00

    Přesto, že ženy jsou mnohem zdrženlivější než muži a nemluví tak otevřeně o sebeuspokojování, tak je masturbace běžnou praktikou. Muži o ní mluví tak, jako by si povídali o fotbalovém zápase, zatím co ženy, většinou rudnou, nebo se pochichtávají, některé se dokonce stydí přiznat, že to dělají. V každém případě, existují možná věci, které o masturbaci nevíte.

  • Mezinárodní den masturbace


    A proč ne, svůj den mají i trpaslíci a jiné blbosti, tak proč by nemohl být také Mezinárodní den masturbace. Je stanoven na sedmého března, tedy přesně den před Mezinárodním dnem žen. Někomu byl ovšem jen jeden den málo, a tak se stal květen Mezinárodním měsícem masturbace a má za úkol osvětu v této oblasti, pomoci pochopit lidem na celém světě, že je to absolutně přirozená věc.
    Autor: shutterstock


  • Masturbace myslí


    Některé ženy mají tu schopnost, přivést se k orgasmu jen vlastní myslí. Neurolog Barry Komisaruk zkoumal ženy, které bez toho, aniž by se samy sebe dotýkaly, dosahovaly orgasmu. Možné to určitě je, vždyť mnoha ženám se stává, že se z erotického snu vzbudí orgasmem a přitom docházelo také ke stimulaci pouze v jejich hlavě. Ženská psychika, hraje velkou roli, pokud jde o orgasmus.
    Autor: shutterstock


  • Také zvířecí samičky masturbují


    Samičky homo sapiens nejsou jediným druhem, který provozuje masturbaci. Je vědecky dokázáno, že u zvířecích jedinců se tento fenomén objevuje taktéž. Každý druh si pak volí svou vlastní techniku. Koně se třou o ploty, ptáčci ohýbají ocásky a opice mají dokonce i různé předměty, jako klacíky a podobně, které k tomuto účelu používají.
    Autor: ČTK

  • Pomáhá proti menstruačním bolestem


    Pomoc pro všechny, jež měsíc co měsíc souží menstruační bolesti, máte hned při ruce, v podstatě můžete zkusit, jestli to zabírá i na vás a přestat se ládovat horou růžových pilulek. No nebylo by to příjemnější? Hormony, které se totiž během orgasmu uvolňují, by měly působit až magickou silou.
    Autor: Shutterstock.com

  • Místo prášku na spaní


    Celých třicet dva procent žen přiznalo, že masturbace jim pomáhá usnout. Příjemná únava, která se po vyvrcholení rozlije po těle, je tím klíčem k spokojenému spánku.
    Autor: shutterstock

  • Statistiky


    V Čechách dle statistik v roce 2013 přiznalo sedmdesát procent žen, že pravidelně masturbuje, dívky začínají se sebeuspokojováním v šestnácti letech. Je na pováženou, že celých sedm procent českých žen si myslí, že masturbace je škodlivá a dvacet tři procent žen, ji považuje za zlozvyk!
    Autor: shutterstock


Klíčová slova:  orgasmus, masturbace, sex, statistika, fakta
Diskuse ke článku
.