Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 tipů na dokonalou předehru: Jak si nejlépe užít sex!

Řekněte mu, co máte ráda
8. března 2012 | 17:38

Jsou věci, na které bychom si měli najít čas. Hlavně pokud jde o sex. Právě předehra dokáže udělat z milování úžasný, omamný zážitek.

Sexuální předehry jsou dnes mnohem důležitější, než kdy byly. Právě předehra může při sexu vyrovnat energii a síly v páru.

I sexuální odbornice Julie Poupětová tvrdí, že pro ženy je předehra klíčovým prvkem pro zvýšení hladiny oxytocinu - hlavního ženského hormonu. Ten nám umožňuje cítit při intimním styku s partnerem to, po čem toužíme - spojení, splynutí, naplnění (nejen fyzické).

Stačí dvacet minut

Přiznejme si, že i ty z nás, které se se sexuální předehrou nenamáháme, nebo nám ji partner nedopřeje, stejně po ní v hloubi duše toužíme. Je to logické.

Muž se obvykle vzruší hned, ale žena potřebují na cestu k orgasmu více času. Podle některých průzkumů dokonce až dvacet minut. Když to porovnáte s průměrnou délkou sexu - kolem deseti minut - máme minimálně desetiminutový skluz.

Proto nám předehra stojí za to, protože to je důvěrná a intimní hra, která nás může s partnerem mnohem více sblížit a uvolnit.

5 tipů ze života:

1. Dejte si společnou sprchu

Nahá mokrá těla dokáží vyvolat neuvěřitelnou touhu a vzrušení. Ne nadarmo se tyto situace využívají pro fotografování erotických obrázků…

2. Buďte upřímná

Nebojte se partnerovi říct, co vám dělá dobře, co chcete vyzkoušet, co vás vzrušuje. Váš protějšek neumí číst myšlenky, je jen na vás dát vědět…

3. Dotýkejte se

Jemné vzájemné doteky na nejrůznějších místech, které dokonce ani nemusí přerůst do sexuální sféry. Jsou dráždivé a zároveň objevné. Vnímejte své pocity i energii partnera.

4. Masírujte se

Masáž patří k nejoblíbenějším předehrám. Kůže namazaná vonnými oleji a masírována jemnými prsty je mnohem citlivější, a když se "masér" dotkne intimních míst a potom se vrátí k normálnímu masírování, vybudí vás na plné obrátky.

5. Líbejte si dlaně

Na dlaních je kolem čtyřicet tisíc nervových zakončení, což z nich dělá jednu z nejvíce erotogenních zón na ženském těle. Vyzkoušejte to! Požádejte partnera, ať se s vaší dlaní chvíli mazlí - a nezapomeňte na zápěstí. Stejně citlivé jsou i oční víčka, na ně však musíte jít jemnějším přístupem….

Autor: lesk.sk, Kbak