Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

7 nejčastějších otázek o sexu: Odhoďte zbytečné zábrany a užijte si to!

Nevíte, jak si poradit v sexu? Zname odpovědi.
27. července 2012 | 18:21

Bavit se o sexu je pro mnohé páry tabu. Nedokáží si sdělit, co jim vyhovuje a jaké mají v intimní oblasti problémy. Naše odpovědi vám pomohou prožívat milování bez zbytečných zábran.

Láska je cit, sex fyzická aktivita. Když jedno doplňuje druhé, prožíváme úžasné chvíle plné vášně, vzrušení, psychického i tělesného naplnění. V tomto souznění ovšem často bývají sexuální otázky tabu.

1. Nemám dokonalé tělo a tak se v posteli stydím. Jak to překonat?

Sex se odehrává i v hlavě. Jen málo žen má dokonalou postavu, pokožku, tělo bez znamének a jizviček. Proto se nesoustřeďujte na to, jak vypadáte. Některé věci změnit nemůžete, jiné třeba ano, ale v delším časovém horizontu. Proto se při milování zaměřte hlavně na své pocity, na to, co prožíváte. Ženy často mívají zbytečné obavy, protože muži nás berou jako celek a než nějaké drobné nedostatky je více trápí chlad a nezájem. Zkuste zavřít oči a naplno se oddat aktu rozkoše, nechte se vést intuicí a strach hoďte za hlavu. Uvidíte, jak se váš vztah zlepší.

2. Při milování mě někdy sex "bolí", ale bojím se to partnerovi říct. Co mám dělat?

Příčinou může být leccos, od velikosti penisu až po zdravotní problém. Pokud jste si jistá, že zdravotně jste v pořádku, vyzkoušejte nejdříve mírně změnit polohu – posunout se dopředu či více doleva nebo doprava a jemně partnera naveďte. Postupně mu řekněte, jaký je úžasný, co se vám líbí a co vám naopak způsobuje nechtěnou bolest. Takovou komunikací dosáhnete zlepšení bez toho, abyste si narušili společnou intimitu.

3. Žiji s manželem už dvacet let a zdá se mi, že se postupně z naší ložnice vytrácí vášeň. Jak ji zase rozdmýchat?

I po letech harmonického soužití je něco takového zcela přirozené. To však neznamená, že se s tím máte smířit, přestat se milovat a namísto užívání sexu začít štrikovat ponožky. S lety se naše tělo mění, a to nejen ženské, ale i mužské. Je proto možné, že i váš partner se s úbytkem testosteronu mění z divokého býka na poklidnějšího buvola. Naše rada zní – změňte kvantitu na kvalitu, s přibývajícím věkem to nakonec platí i v jiných věcech. Vášeň vás sice už nebude přepadávat zčistajasna, jako když vám bylo 20, tak tomu musíte trochu pomoci. Hlavně se snažte nevypadnou z rytmu a milujte se pravidelně několikrát do měsíce. Kromě toho se nevyhýbejte ani „rychlovkám“, které váš vztah příjemně osvěží. 

4. Přítelkyně se mi svěřila, že se během sexu "zlomil" jeho nástroj lásky. Je to možné? Pokud ano, může to být nebezpečné?

Ano, stává se to téměř ve všech polohách. Pro muže to bývá velmi bolestivé a vyžaduje to lékařské ošetření. Nejnebezpečnější poloha z tohoto pohledu je "na koni", protože po vyklouznutí penis může nepříjemně narazit na pánevní kost. Doporučujeme začínat raději pozvolna misionářskou polohou a až později pokračovat jinými způsoby.

5. Zdá se mi, že mám alergii na spermie. Jak se to projevuje a jak to mám řešit?

Alergie na spermie u některých žen opravdu existuje. Nejčastějšími příznaky jsou vyrážky, zarudnutí pokožky, v ojedinělých případech mohou vzniknout i šokové stavy, které vyžadují okamžitou lékařskou pomoc. S tímto problémem byste měla určitě zajít k odborníkovi. A jinak používejte kondom, je to ochranná bariéra, která vám může zachránit život.

6. Mému synkovi je rok, ale stále ho i kojím. Nechci brát antikoncepci, ale ani otěhotnět. Je pravda, že během kojení se mi to nemůže stát?

Kojení vás před otěhotněním nikdy stoprocentně neochrání. Statistiky říkají, že jedna ze sta žen otěhotní v období pravidelného kojení, tedy v prvním pololetí. Chraňte se proto raději kondomy, či progestagenovou antikoncepcí.

7. Chtěla bych partnera co nejvíce vzrušit. Mají muži na těle nějaké speciální body, se kterými to jde snadněji?

Samozřejmě, stejně jako ženské tělo, i to mužské má více těchto geniálních míst. Jsou to například uši, hrdlo, rty, podbřišek, bradavky a speciální místa v oblasti genitálií. Nejcitlivější částí je špička penisu, další mimořádné vzrušivé místo je pod ním na hrázi. Můžete ho stimulovat zvenku i zevnitř, jak chcete. Citlivá je také oblast mezi análním otvorem a varlaty. I uprostřed varlat je čára, která jen čeká na doteky, ale často na ni zapomínáme. Jednou z nejdůležitějších erotogenních zón muže je uzdička, kterou najdete na spodní straně údu. No a dále tu máte ještě celé mužské tělo od očních víček přes bradavky až po slabiny. Zbývá jen na vás, abyste objevila ty pravé.

Autor: lesk.sk, Kbak