Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nepřekonatelný orgasmus aneb Na velikosti záleží

Někoho ani nenapadne, že by po něčem takovém měl vůbec toužit, jiný bez něj vůbec nemůže žít.
7. prosince 2009 | 18:00

Kdybych chtěla sexuální život přirovnat ke gurmánským orgiím, byl by orgasmus třešinkou na slavnostním dortu, slastným šuměním bublinek z půlnočního šampaňského nebo delikátním kaviárem.

„Můj bože, umírám,“ křičela pětadvacetiletá Linda, když zažila poprvé orgasmus. Není divu. Při sexuálním vyvrcholení vyrobí tělo tolik endorfinů, že se to dá srovnat s pokořením světového rekordu nebo dávkou drog. Prožíváte divoké stahy v pochvě, svalové křeče, tělo ze sebe vydává maximum, srdce pumpuje jako o závod, zrychluje se dech i tep. Některé ženy můžou téměř ztrácet vědomí, nebo dokonce omdlít. Jiným spontánně vytrysknou slzy. Při orgasmu šílí tělo i duše.

Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Sexuální alchymie
Co si budeme namlouvat, abychom dosáhly vyvrcholení, nepotřebujeme lásku jako trám, ale skvělého milence, trochu štěstí, uvolnění, zručnost a vytrvalost. Když jsme k tomu ještě zamilované, je to úžasný bonus. Pokud jste ho zažila hned při prvním milování, jste téměř rarita. Většina z nás dosahuje orgasmu až s přibývajícími erotickými zkušenostmi. Výjimkou nejsou ani ženy, se kterými se poprvé „zachvěla zem“ až po čtyřicítce. Takový zážitek nepřichází jen tak sám od sebe. Bez sexuální alchymie vašeho těla a citlivého a vnímavého chlapa pod peřinou to prostě nejde. K naší smůle si mnoho mužů neuvědomuje zákon ženského orgasmu číslo jedna. Ten říká, že 40 procent žen je vzrušivých výhradně klitoridálně. Vaginálně je to asi čtyřikrát méně. Znamená to, že i kdyby byl muž sebeobdařenější a dokázal souložit v akrobatických polohách dvě hodiny, téměř polovina z nás by se vytouženého orgasmického výbuchu nedočkala.

Náš malý penis
Potřebujeme dráždit, hladit, dotýkat se, prostě stimulovat tajuplný výběžek, který odborníci přirovnávají k pánskému penisu – klitoris. A jak najdeme rozdíly v pánském vybavení, a nemluvím jen o velikosti a tvaru, ale také citlivosti a schopnosti reagovat, je i každý náš výběžek slasti originální. Nechte partnera, ať zkouší jeho citlivost, ať při jeho dráždění používá, cokoli je vám příjemné (penis, jazyk, prsty, erotické pomůcky...) a nebojte se říct, co je skvělé, co už příliš nebo co vás vůbec nebaví. Naučte svého partnera znát vaše tělo. Vy přece sama víte nejlépe, co vám dělá dobře a kudy vede cesta k uspokojení. Právě dráždění klitorisu je i nejčastější způsob masturbace, která nás učí objevovat tajemství eroticky vnímavého těla, tak proč se o něj nepodělit i s pány.

Na velikosti záleží
Dobrá zpráva pro méně obdařené pány je, že výše zmíněné většině žen může být jedno, jaký sexuální nástroj jejich partneři dostali do vínku. U klitoridálního orgasmu na tom nezáleží. Špatná zpráva je, že část žen bez „zasunutí“ orgasmu nedosáhne. A tady už se dostává penis do hlavní role. Sexuologové ve Skotsku pátrali u žen, které dosahují vaginálního orgasmu, po faktorech, jež ho ovlivňují. A přišli na to, co my už dávno víme. Záleží na délce a tvaru penisu, době trvání soulože i schopnosti soustředit se na erotické impulzy. Svou roli v tom hraje onen tajemný a opěvovaný G neboli Grafenbergův bod. Malý hrbolek najdete asi pět centimetrů od poševního vchodu na přední stěně vaginy, a přestože se i mezi odborníky najdou lidé, kterým připadá, že nestojí za řeč, kdo ho našel, ví, že rozhodně stojí. Jeho stimulace (penisem, prsty nebo vibrátorem) dokáže vyvolat velmi silné a opakované orgasmy. Rozhodně ale není citlivý u všech žen stejně, takže ani jeho vypátrání nezaručuje neopakovatelné zážitky.

Autor: Shutterstock.com

Tak trochu mokro
Kolem G bodu se točí nejen vaginální orgasmus, ale i ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus. Podle průzkumů se s ním setkalo minimálně 30 procent žen. Zatím se o něm víc šeptá, než mluví nahlas, ale i tento neobvyklý a omračující typ vyvrcholení stojí za zmínku. Drážděním G bodu v určité poloze – doporučuje se v podřepu nebo vleže, ale s výrazně pokrčenýma nohama – dochází k vyvrcholení provázenému výstřikem nebo výronem zvláštní tekutiny. „V určitou chvíli musíte překonat strach a tak trochu zatlačit,“ doporučuje Jana, která s ním má zkušenosti. Možná jste ho někdy zažila spontánně a vyděsilo vás, že jste se počurala, ale ženský ejakulát nemá s močí nic společného. Jde o čirou nebo mírně mléčně zabarvenou vodnatou tekutinu, jež vám sice promáčí postel, ale přinese orgasmus až k omdlení. „Některé ženy se za ejakulaci stydí a snaží se ji potlačit, ale takové pocity jsou zbytečné. Pro mnoho mužů je žena prožívající mokrý orgasmus naopak velmi vzrušující,“ říká sexuolog Petr Weiss. Nebojte se experimentovat.

Jako vánek i smršť

Některé z nás prožívají sexuální vrchol dramaticky, vášnivě, divoce, za hlasitého křiku, trhají při něm peřiny a partnerovi po něm zbudou na rukách modřiny. Jiné se jen měkce prohnou v kříži, přivřou oči a za pár vteřin můžou stát u plotny a míchat guláš. Všechny způsoby prožívání jsou v pořádku. Důležité je, že si milování užíváte vy i partner. Ale snem snad každého muže je žena, která zvládne několik orgasmů za sebou. S tou si totiž pánové připadají jako mistři světa. Nerada bych jim brala krásnou iluzi, ale za několikanásobný orgasmus může dispozice ženy, ne jejich umění. Lavina čtyř až šesti orgasmů se obvykle spustí po kombinaci dráždění klitorisu a vaginy, ale zaručený recept neexistuje. Tak trochu je to buď ženě do vínku dáno, nebo ne. Některé orgastické rekordmanky zažívají i víc než deset vyvrcholení za sebou, ale běžnější je, že nám stačí prožít pouze jedno vyvrcholení a další nepotřebujeme nebo nechceme.


No a co!
U mladých děvčat je to naprosto běžné, ale setkáme se s tím i u zhruba pěti procent všech žen. S čím? S neschopností dosáhnout orgasmu. Takzvaná anorgasmie způsobuje, že i kdyby žena zkoumala své tělo celé dny, vypátrala G bod, měla nadaného partnera s obřím nástrojem a dokonalý systém stimulace klitorisu, orgasmu stejně nedosáhne. Pokud patříte do této skupiny, nelamte si s tím hlavou. Váš sexuální život může být stejně příjemný a uspokojivý. A třešničku, šampaňské i kaviár si klidně můžete odpustit. Navíc vrcholný zážitek si čas od času musejí odepřít i ženy, které ho jinak dosahují snadno. Občas prostě zažíváme období, kdy nám sex nic neříká a touha zeslábne na několik měsíců, nebo dokonce let. Možná za to může menstruační cyklus, stres, v úvahu připadá i klimakterium nebo užívání některých léků. Ve většině případů se schopnost prožívat orgasmus vrátí, a pokud ne, no a co! I bez něj může být život krásný.

Malá divadelní role
Když jsem se dozvěděla, že orgasmus předstírají i někteří pánové, hnulo mi to žlučí. Takový podvod! Taková blamáž! Jenže ruku na srdce: která z nás nepředstírala alespoň jednou orgasmus? Znáte to. Zrychlené dýchání, nějaký ten zvuk, zvednutá pánev...

Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Pět důvodů, proč předstíráme orgasmus

1. Ať to mám rychle za sebou. No ano, takhle milosrdná řeč jednoznačně vládne pohnutkám, které nás vedou k malé erotické komedii. Ostatně za pár minut dávají skvělý film, tak je třeba sebou trochu hodit.

2. Pro radost. Občas nám milování prostě nesedne a my se snažíme milostným aktem vyjít partnerovi vstříc. V lepším případě nás milostný akt probere a nastartuje, v horším se ho snažíme jen vydržet. Pak z lásky a potřeby udělat našemu milému radost předstíráme, že jeho výkon opravu stojí za to.

3. Jako v televizi. Milování je tak trochu hra a někdy i divadelní. A v pornofilmech to herečky tak neuvěřitelně prožívají, tak proč to nevyzkoušet a trochu nebo úplně nepřihrát náš prožitek.

4. Ze strachu. Co když neschopnost prožít orgasmus dokazuje, že jako milenka za moc nestojím? Raději ho občas zahrajeme, než aby náš muž musel pochybovat o našich schopnostech v posteli.

5. Konec trápení. Není každý den posvícení a i skvělý milenec se občas v posteli příliš nepředvede. Tak proč ho trochu nepopohnat hrou na orgasmus. Ostatně příště to určitě bude lepší.

Inteligencí k orgasmu
Emočně inteligentní a vzdělané ženy mají lepší sex i orgasmus. Dokážou totiž nejen citlivě vnímat impulzy svého těla, ale zajímají se i o nejrůznější erotické techniky a umějí si říct o to, co jim dělá dobře. Takže, čtěte, zajímejte se o sex i své tělo a nebojte se říct, co vám dělá dobře.

Miluj i sebe

Nestačí jen milovat svého partnera. K dosažení orgasmu pomáhá milovat i vlastní vaginu. Podle odborníků z Indiana University jsou ženy, které mají pozitivní vztah ke svým genitáliím, uvolněnější a častěji zažívají orgasmus. Nebojte se, dotýkejte se své tajemné jeskyně lásky, oslovujte ji láskyplně a něžně a nebojte se ji prohlížet.


Příběhy vás čtenářek i anketu, jak prožíváte své orgasmus a co si o nich myslí muži, to vše vám přineseme už zítra na našich stránkách.

Autor: Majka Vinická